Un grup de parlamentari si europarlamentari ai Partidului Social Democrat si lideri de organizatii judetene i-au adresat, marti dupa-amiaza, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, prin intermediul careia ii aduc acestuia o serie de reprosuri si il acuza pe acesta de minciuna.
Printre cei care semneaza se numara si Viorel Hrebenciuc, presedintele PSD Bacau. Intitulata "Ce jocuri faceti, domnule Mircea Geoana?", 26 de reprezentanti ai PSD ii atrag atentia fostului lor sef de partid ca, in contextul in care agenda publica este dominata de subiecte de o gravitate foarte mare, el ar fi "transmis niste mesaje absolut surprinzatoare cu privire la campania electorala, referindu-se, intr-un mesaj audio, la vizita in ajunul turului II al prezidentialelor la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.
Social-democratii ii solicita liderului Senatului sa nu mai atace partidul din care face parte si sa nu mai minta in legatura cu PSD. "Va cerem sa nu mai mintiti in legatura cu PSD. Credem ca PSD a reusit anul acesta sa revina in fruntea ierarhiei partidelor tocmai pentru ca este mai deschis, mai consecvent si mai onest cu opinia publica si cu electoratul sau", sustin semnatarii scrisorii.
Europarlamentarii, deputatii, senatorii si liderii judeteni ai PSD, ii transmit presedintelui Mircea Geoana ca, in contextul in care agenda publica este dominata de subiecte de o gravitate foarte mare - noul buget, riscul impozitarii pensiilor mici si reducerea sprijinului acordat mamelor - el transmite "niste mesaje absolut surprinzatoare cu privire la campania electorala de anul trecut". "Nu doar ca readuceti in atentie un episod de trista amintire si pentru PSD si pentru Romania, dar o faceti intr-o maniera care nu va face deloc cinste. Ati mintit electoratul si anul trecut si o faceti si acum vorbind despre vizita dumneavoastra la domnul Vantu. Va readucem aminte ca stiati, asa cum stiam cu totii, inca de la ora 13.00, de existenta fotografiilor si informatiilor publicate in toata presa despre prezenta dumneavoastra la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vantu, cu o seara inainte de dezbaterea finala din campania pentru alegerile prezidentiale", sustin pesedistii in scrisoarea deschisa, remisa de Biroul de presa al PSD.
Semnatarii afirma ca este de notorietate faptul ca atat deputatul Viorel Hrebenciuc, cat si Cozmin Gusa (care a facut parte din staff-ul de campanie al candidatului Mircea Geoana in alegerile prezidentiale din 2009 - n.r.), cat si liderul actual al PSD, Victor Ponta, (purtatorul de cuvant al campaniei -n.r.) i-au solicitat lui Mircea Geoana explicatii in legatura vizita acasa la Sorin Ovidiu Vantu. "I-ati mintit spunand ca episodul nu a avut loc. Acesti oameni, ca si intreg staff-ul care v-a sustinut v-au crezut pe cuvant pana la ora dezbaterii. Din ceea ce am aflat intre timp, mai exista o persoana, domnule Geoana, care a fost prezenta la acea vizita. Este vorba de jurnalistul Robert Turcescu. Ii solicitam acestuia sa spuna adevarul despre acea vizita a dumneavoastra", se mai arata in doscument.
Social-democratii l-au intrebat pe Mircea Geoana, tinandu-se cont de declaratiile sale recente, in numele cui actioneaza daca are "motive ascunse pentru a deturna atentia de la problemele curente". "Exista agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu stim? Aveti intelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu si Dan Voiculescu? De ce doriti distrugerea dinauntru a PSD si doriti cu atata ardoare sa va razbunati pe domnul Victor Ponta? Va reamintim ca atat PSD, cat si domnul Ponta si-au pastrat constant sprijinul pentru dumneavoastra pentru a ramane presedinte la Senat. Nu aveti nici un pic de onoare, domnule Geoana? De ce, in loc sa cheltuiti bani pentru campanii de imagine impotriva partidului, nu ajutati partidul sa achite datoriile neplatite din campania electorala prezidentiala? Cum raspundeti celor care va intreaba de ce nici PDL, nici Traian Basescu nu va schimba din functia de presedinte al Senatului? Atunci cand veti raspunde onest la aceste intrebari vom crede cu adevarat ca vreti sa mai ramaneti in PSD. Incheiem aceasta scrisoare cu speranta ca veti inceta sa faceti jocuri impotriva partidului care v-a dat totul!", afirma cei 26 de social-democrati semnatari.
Scrisoarea deschisa, in care la final se mentioneaza ca lista de semnaturi ramne deschisa, a fost semnata de europarlamentarii Corina Cretu, Catalin Ivan, presedintele PSD Bistrita Nasaud, deputatul Radu Moldovan, Dorel Caprar, presedinte PSD Arad, Dan Sova, senator - primvicepresedinte PSD Olt, Iulian Badescu, deputat, Daniel Savu, senator, Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj, Claudiu Manda, deputat si presedinte executiv PSD Dolj, Valeriu Zgonea, deputat - vicepresedinte PSD, Catalin Nechifor, deputat - presedinte PSD Suceava, Andrei Dolineaschi, deputat, presedinte executiv PSD Botosani, Sorin Bota, senator, Nicu Banicioiu, deputat, vicepresedinte PSD, Ciprian Nica, deputat, Oana Mizil, deputat, presedinte PSD Calarasi, Georgian Pop, deputat, Florin Iordache, deputat, Alin Antohi, presedinte PSD Neamt, Adrian Duicu, presedinte PSD Mehedinti, Viorel Hrebenciuc, presedinte PSD Bacau, Laurentiu Nistor, deputat, presedinte PSD Hunedoara, Ioan Cindrea, presedinte PSD Sibiu, Ion Mocioalca, presedinte PSD Caras-Severin, Horea Teodorescu, deputat - presedinte PSD Tulcea, Mircea Dusa, lider de grup PSD Camera Deputatilor.