Premierul Emil Boc a cerut ministrilor implicati ca intr-un termen de maximum zece zile, pana la 19 august, sa ii prezinte un raport privind variantele de subventii la energia termica furnizata in sistem centralizat pentru populatie, au transmis ieri reprezentantii guvernului. Raportul va fi elaborat de catre un comitet interministerial, din care fac parte ministrii Economiei, Muncii, Administratiei, Mediului, precum si oficiali ai Ministerului Finantelor si Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.
Solicitarea de prezentare a variantelor de subventionare a fost adresata de catre premier intr-o reuniune de lucru organizata ieri la Palatul Victoria.
Presedintele Traian Basescu a declarat in luna mai, dupa finalizarea negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI), un pachet de masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, printre care si diminuarea masiva a subventiilor la incalzire prin directionarea fondurilor doar catre persoane cu venituri reduse.






Scrisoarea de intentie la acordul stand-by, redactata dupa negocierile din luna august cu FMI ,releva ca guvernul s-a angajat inclusiv sa elimine subventiile la incalzire.