Inpolitics publica articolul 'Mircea Kivu: "Diaconescu stie ca mesajul anti-sistem prinde in vremuri de criza"', pe care il puteti citi in continuare.
'Otevistul Dan Diaconescu pune in scena un model deja brevetat de magnatul Gigi Becali, personaj care a ajuns in Parlamentul European dupa ce a fost arestat de DNA, dar, patronul de televiziune trebuie sa stie ca popularitatea castigata in acest fel dispare repede si alegerile sunt inca departe, avertizeaza sociologul Mircea Kivu (foto), citat de Inpolitics.
"Dan Diaconescu a luat de bun modelul lui Gigi Becali. Atunci, dupa arestul de la DNA, lui Becali i-a crescut semnificativ popularitatea. Diaconescu nu tine cont, insa, de niste aspecte.
De regula, in istorie lucrurile nu prea se repeta. O astfel de popularitate dispare asa cum a venit: deodata. Acum, daca ar fi alegeri, Gigi Becali nu ar mai intra in Parlamentul European. Si nici nu ar mai scoate un scor foarte bun.
Argumentul pro ar fi ca, in vremuri de criza, mesajele politice anti-sistem prind. Si asta vrea Dan Diaconescu: creionarea partidului impotriva tuturor", explica sociologul.'