Mii de simpatizanti ai PSD au protestat sambata 12 iunie 2010 impotriva masurilor antiumane luate de Guvernul Basescu-Boc. Manifestatiile continua la Deva, in vreme ce la Suceava si Bistrita mitingurile s-au incheiat fara incidente.

DEVA

Peste 100 de membri PSD picheteaza sediul PDL Hunedoara din Deva, afisand doua bannere negre pe care scrie, cu portocaliu, "Opriti genocidul social".
La protest iau parte senatorul PSD Cosmin Nicula, deputatul Laurentiu Nistor, consilieri locali si judeteni ai partidului. La actiune participa si cativa pensionari care poarta afise cu fotografiile celor cinci parlamentri PDL de Hunedoara, carora le cer sa voteze motiunea de cenzura. Senatorul Cosmin Nicula a spus ca le-a cerut oamenilor sa aduca steaguri negre care sunt potrivite "pentru inmormantarea PD-L", astfel ca protestatarii au patru asemenea steaguri. Niciunul dintre membrii PD-L nu se afla in sediu in momentul desfasurarii protestului, care este programat sa incheie la ora 12.00.

SUCEAVA

Peste 1.000 de persoane, membri si simpatizanti PSD au protestat in fata Palatului Administrativ din Suceava, unde au fluierat si au batut in tobe, ei aducand pe treptele institutiei galeti portocalii folosite in campania electorala, rupte, cu mesajul "Luati-va galetile inapoi". Manifestantii, care s-au adunat in fata Palatului Adiministrativ din Suceava, unde isi au sediul Prefectura si Consiliul Judetean, au protestat fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern, aducand la manifestatie tobe si goarne. Protestatarii au fluierat, au batut in tobe si au scandat "Jos Basescu", "Jos Boc", "Flutur mincinos". Ei au avut pancarte cu mesaje precum : "Traiasca Partidul Democrat Liberal, in frunte cu maretii conducatori: Basescu, Flutur, Boc", "PD-L la guvernare, atentie la buzunare".
Pe toate pancartele s-a regasit si mesajul "Stop Boc". Vicepresedintele PSD Suceava Ovidiu Milici a citit in fata participantilor la protest o scrisoase deschisa catre presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, in care reprezentantii PSD le atrag atentia ca sunt responsabili pentru actuala situatie economica a tarii. De asemenea, liderii PSD Suceava au prezentat un document program in zece puncte, cu solutii pentru redresarea economica. Manifestantii au aruncat in fata usii Palatului Administrativ galeti si plase portocalii folosite de PD-L in campania electorala, iar pentru a sanctiona simbolic guvernarea actuala au ridicat cartonase rosii.

BISTRITA

Sediul PD-L din Bistrita a fost pichetat timp de o ora de peste 100 de membri PSD, pensionari si sindicalisti. Protestatarii au afisat hartii imprimate cu mesajele "Jos Guvernul!", "Jos Basescu!", "Demisia", "Foamea ne paste!".