Machiavelli.ro publica un articol, preluat dupa AGERPRES si intitulat: "Miron Mitrea a criticat conducerile PSD si PNL ca nu reusesc sa fructifice electoratul pe care il pierde PD-L". Puteti citi in continuare ce a spus Miron Mitrea pe acest subiect, conform AGERPRES.
'Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, marti, in sedinta grupului senatorilor social-democrati ca, din cauza neintelegerilor, liderii opozitiei Victor Ponta si Crin Antonescu nu reusesc sa fructifice electoratul pe care il pierde PD-L, au declarat surse social-democrate.
"Cei care se viseaza presedinti de tara nu se inteleg intre ei si nu reusesc sa fructifice electoratul pe care il pierde PD-L si Guvernul cu taierile de salarii si pensii", a precizat Mitrea, potrivit acestor surse. Senatorul PSD ar fi avertizat ca, "din cauza acestui management defectuos al celor doua formatiuni", opozitia si social-democratii vor avea de pierdut.
La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ar fi spus ca nu poti afirma "Jos Boc! si Jos Guvernul!", fara sa existe un candidat la functia de premier sau cateva nominalizari, precum si fara un program de guvernare. Totodata, Geoana a precizat ca, insusi liderul PSD, Victor Ponta, a mentionat ca partidul nu are un candidat pentru sefia Executivului si nici un program de guvernare. "Asta este marea noastra problema. Nu poti sa ai masuri alternative fara un candidat"‘, a spus Geoana, potrivit surselor mentionate.
In acest context, Mitrea l-a propus pentru postul de prim-ministru pe social-democratul Mihai Tanasescu. Nominalizarea a fost respinsa insa de mai multi senatori PSD, printre care Ioan Chelaru. "Trebuie sa-si stabileasca si Tanasescu ceea ce-si doreste. Cand e la Cotroceni, cand e la Victoria, dar pe la Kiseleff nu mai vine", a motivat Chelaru in timpul sedintei.
In ceea ce priveste relatia cu PNL, senatorii PSD au fost de acord ca, in aceste momente, este necesara o relatie mai solida cu liberalii, Geoana si Mitrea impartasind ideea ca in calea acestei colaborari stau "orgoliile" lui Ponta si a lui Antonescu, pentru ca amandoi vor sa fie presedinti. La randul sau, senatorul Laurentiu Coca a reamintit ca, in judetul pe care-l reprezinta - Valcea - , inainte de campania prezidentiala PSD si PNL au avut un protocol de colaborare, iar acum, din cauza neintelegerilor de la centru, liberalii au semnat un protocol cu PD-L, ceea ce a determinat ca majoritatea in Consiliul Judetean sa se schimbe.
Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, a spus, pe de alta parte, ca, potrivit ultimelor sondaje de opinie, presedintele Traian Basescu si PD-L ar fi ajuns la 17% in preferintele electoratului.'