Liderul si viceliderii Grupului PSD+PC din Senat, Ion Toma, respectiv Viorel Arcas si Cosmin Nicula, au sustinut o conferinta de presa prin care au anuntat depunerea la Senat a unei motiuni simple, pe tema Legii pensiilor, intitulata: "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si a militarilor romani!". La conferinta au participat si doi dintre senatorii PSD care fac parte din Comisia pentru munca, familie si protectie sociala: Alexandru Cordos si Laurentiu Florian Coca. Puteti citi in continuare comunicatul transmis in urma conferintei.
'Prin motiune, se subliniaza inconsecventa actualilor guvernanti, dar si pozitia duplicitara a Ministrului Apararii, Gabriel Oprea, fata de situatia pensionarilor militari. In text, se face referire la declaratiile ambigue ale lui Gabriel Oprea, cerandu-se demisia ministrului.
Motiunea a fost initiata pentru a trage un semnal de alarma asupra faptului ca proiectul Legii pensiilor necesita, in continuare, nu numai dezbatere, dar si o imbunatatire.
Senatorii PSD si-au exprimat pozitia fata de ceea ce s-a intamplat, miercuri, in sedinta plenului, afirmand ca atat PD-L, cat si Grupul Independentilor au un interes in votarea cat mai rapida a legii, blocand adoptarea amendamentelor propuse de Grupul PSD+PC.
Viceliderul Grupului, Viorel Arcas, a dezvaluit ca daca senatorii PD-L, UDMR si independenti nu vor reusi blocarea amendamentelor, ei vor incerca tergiversarea dezbaterilor pana pe data de 10 mai a.c., cand legea va trece tacit, in forma Guvernului, fara nici un amendament. Adica exact cum isi doresc guvernantii.
Liderul de Grup al PSD, Ion Toma, a afirmat: "Daca nu se va tine cont de amendamentele noastre, noi nu vom vota aceasta lege. Sper sa vina si timpul in care politicienii isi vor respecta promisiunile facute cetatenilor". "Nu ne vom lasa pana cand amendamentul, care prevede ca valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mica de 45%, va fi adoptat", a precizat Ion Toma.
De asemenea, senatorii PSD au mai adaugat ca vor face uz de toate mijloacele parlamentare pentru ca acest proiect de lege sa fie imbunatatit. Social-democratii avertizeaza ca vor lupta pentru fiecare virgula din fiecare amendament respins in comisiile de specialitate si in Plenul Senatului.'