In cadrul videoconferintei de ieri in care s-a discutat si despre aplicarea programului de guvernare, prefectul s-a aratat nemultumit de absenta unora dintre directorii de deconcentrate. "Fiecare dintre noi facem un efort sa venim in aceasta zi de weekend la serviciu", a spus Cristian Roman, interesandu-se in mod special de directorul coordonator al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Ovidiu Mimor, cat si cel al Autoritatii Rutiere Romane, Mihai Popa. Cel din urma si-ar fi motivat absenta prin faptul ca a fost retinut de o comisie de la Bucuresti. Nici seful Sectiei Drumuri Nationale (SDN) nu a scapat de atentia prefectului. Roman i-a recomandat sa-si trimita oamenii la munca chiar de ieri.
In cadrul videoconferintei, premierul Emil Boc a avertizat ca va "taia capetele" sefilor care, din incompetenta sau comoditate, nu solicita deschideri de credite bugetare pentru plata salariilor si induc astfel ideea ca statul nu dispune de bani din cauza crizei. El i-a atentionat si pe prefecti ca vor fi sanctionati daca nu intervin pentru evitarea unor astfel de situatii. "Avem bani pentru salarii, pensii si alocatii", le-a spus Boc prefectilor. Premierul i-a atentionat pe prefecti ca raspund de aplicarea legii si ca vor fi la randul lor inlocuiti in functie daca nu intervin.
Pe de alta parte, Boc a anuntat ca Guvernul va asigura profesorilor salarii majorate doar cu 17%, conform legislatiei in vigoare.

Elena Udrea, ignorata de primarii botosaneni

Majoritatea autoritatilor publice locale nu au anuntat inca participarea la Programul "10 case pentru specialisti", initiat de Ministerul Dezvoltarii. In cadrul videoconferintei de ieri cu reprezentantii Guvernului, botosanenii au anuntat ca doar 28 din cele 71 autoritati publice din judet au transmis documentatia privind necesarul de case pentru specialisti, din aceasta reiesind ca este nevoie de 237 de locuinte pentru medici, politisti sau profesori. "Nu stiu daca toti primarii au luat in serios aceasta chestiune", a declarat prefectul Cristian Roman, adaugand ca numarul necesar de case este relativ mic, tinand cont si ca in mediul rural exista un deficit de specialisti. Primul reprezentant al Guvernului in teritoriu a punctat si asupra faptului ca acest program ar putea atrage intelectuali in satul botosanean.
Presedintele Asociatiei Comunelor, Vasile Capota, a aratat ca unii primari prefera reabilitarea unor imobile deja existente in localitati, decat sa construiasca altele.
La inceputul lunii martie, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea a solicitat primarilor o documentatie privind necesarul cu numarul de case pentru specialisti, cat si suprafetele de teren care pot fi utilizate in acest sens. Actele pot fi depuse la Institutia Prefectului pana pe 31 martie.