Social-democratul Marian Sarbu a trecut ieri la independenti, iar deputatul social-democrat Viorel Balcan si-a inregistrat tot ieri demisia din grupul parlamentar PSD si inscrierea in PD-L.
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ieri in plenul Camerei ca ambii deputati si-au inregistrat demisiile din grupul parlamentar al PSD la cabinetul presedintelui si la Biroul Permanent al forului legislativ.
Cei doi activeaza in noile grupuri parlamentare incepand cu 1 martie.
Premierul Emil Boc a respins duminica ipoteza cooptarii in guvern a fostilor membri PSD, Cristian Diaconescu si Marian Sarbu, sustinand ca executivul nu isi va schimba componenta actuala si toti ministrii in exercitiu vor ramane in functie, fara sa fie luata in calcul o remaniere guvernamentala.
Liderul coordonator al grupului parlamentarilor independenti, Gabriel Oprea, a declarat ca prietenul sau Marian Sarbu va avea un rol foarte important in constructia politica de centru-stanga pe care o au in vedere.
Fostul vicepresedinte al PSD, Marian Sarbu, este al 28-lea parlamentar al grupului deputatilor si senatorilor independenti, acestia apropiindu-se de numarul parlamentarilor UDMR.