Parlamentarii independenti au sustinut, in cadrul unei discutii pe care au avut-o luni cu reprezentantii sindicatelor, ca dialogul social va fi unul din pilonii preconizatei constructii politice, deputatul Marian Sarbu vorbind despre viitorul partid ca despre "un santier al renovarii societatii".
Antonescu spune: "PD-L a politizat functiile publice si doreste sa controleze economia. Pentru a-i opri, ma aliez cu oricine
Senatorii si deputatii independenti au discutat cu liderii marilor centrale sindicale conditiile in care viitorul partid de centru-stanga ar putea sa colaboreze cu sindicatele, Gabriel Oprea sustinand ca dialogul social va fi unul din pilonii preconizatei constructii politice.
"Noi, parlamentarii independenti, acordam o importanta deosebita dialogului social si relatiei dintre institutiile statului si sindicate. De altfel, relatia cu organizatiile sindicale va reprezenta pilonul central al proiectului politic de centru-stanga pe care il pregatim. Relatia dintre Grupul Independentilor si Sindicate va fi una de colaborare stransa si de sustinere. Nu suntem interesati de fotografii cu liderii de sindicate, pentru ca nu de asta duce lipsa Romania. Suntem interesati de un dialog serios si de solutii concrete", a spus Marian Sarbu. Insa, o parte din sindicalistii prezenti, s-au dovedit mai rezervati prin prisma colaborarilor anterioare cu alte formatiuni politice, in special PSD. Astfel, Marius Petcu (CNSLR-Fratia) a mentionat "relatia nepermis de indelungata cu un alt partid de stanga". "Daca vreti sa va definiti pe centru-stanga, nu o mai faceti doar declarativ", a spus Petcu.
Intrebat daca sustine mentinerea cotei unice de impozitare, deputatul Marian Sarbu a raspuns afirmativ. "Un partid de stanga serios nu poate sa sustina schimbarea in decursul unui ciclu electoral a filosofiei fiscal-bugetare. Cand vom castiga alegerile in aceasta tara si vom avea 51%, eu va spun ca a doua zi se schimba toata filosofia bugetara. (...) Din punct de vedere al politicii fiscale, acest partid va sustine o impozitare progresiva. In orice caz, nu in timpul unui ciclu electoral, adica in timpul joculuI".
Marian Sarbu i-a invitat pe sindicalisti sa propuna si amendamente la programul politic al preconizatului partid.