Senatorul PSD Miron Mitrea si-a anuntat ieri oficial candidatura la presedintia partidului. Mitrea a precizat ca si-ar dori sa ii aiba in echipa pe Adrian Severin, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, chiar si pe Sorin Oprescu, el mentionand despre primarul Capitalei ca acesta a facut o declaratie publica in care vorbea despre revenirea in partid. "Cristian Diaconescu m-a intrebat cu mai mult timp in urma daca as fi dispus sa-l sprijin pentru o candidatura la presedintia partidului. Se pare ca nu a luat aceasta decizie, asa ca am luat-o eu. Am sa candidez. Sigur ca am sa candidez la presedintia PSD", a spus Mitrea. El a negat ca si-ar dori presedintia Senatului, precizand ca aceasta "smecherie" a fost promovata de catre Mircea Geoana. "Nu ma intereseaza presedintia Senatului", a subliniat Mitrea. El a aratat ca din echipa sa ar putea face parte Adrian Severin, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu.

Nastase e in stand by

Intrebat daca si Adrian Nastase ar putea face parte dintr-o echipa comuna, Mitrea a precizat ca are o relatie foarte buna cu fostul premier, dar ca acesta nu ar face parte dintr-o viitoare echipa.De altfel, surse din PSD anunta ca si Adrian Nastase s-ar putea numara printre candidatii la sefia partidului, insa acesta sustine ca nu a luat vreo decizie in acest sens. "Eu, deocamdata, nu am anuntat ca voi candida eu insumi, si am spus foarte clar ca voi vedea daca exista un sprijin pentru o astfel de idee si daca se poate forma o echipa care sa creeze masa critica necesara pentru o atitudine, asa cum o vad eu, in perioada urmatoare. Daca nu - nu. Am mai fost presedinte al partidului, nu am o miza personala, nu imi doresc sa pregatesc o platforma pentru nu stiu ce alte pozitii in stat", a mai explicat ieri Adrian Nastase. Acesta a propus modificarea statutului astfel incat viitoarea conducere centrala a partidului sa aiba un mandat de doar doi ani pentru consolidarea partidului pana la urmatoarele alegeri. Potrivit lui Nastase, liderii locali ar urma sa-si pastreze mandatul de patru ani. "Eu consider ca strategia partidului trebuie gandita tinand seama de situatia politica in doua etape: o etapa de consolidare a partidului, de organizare interna, iar apoi, peste doi ani, sa stabilim asezarea in blocstarturi, pentru competitia care va urma", a spus Nastase.Presedintii de organizatii PSD se vor reuni, astazi, la Brasov, intr-o intalnire informala premergatoare Comitetului Executiv National de luni, la invitatia liderului PSD Brasov, Constantin Nita, la reuniune participand si presedintele partidului, Mircea Geoana.

Gheorghe Marcu: "Ne vom decide cui vom da votul la Congres"Liderul PSD Botosani, senatorul Gheorghe Marcu, a declarat, ieri, ca se va putea pronunta asupra candidaturii lui Miron Mitrea la presedintia PSD dupa ce va vedea programul acestuia, variantele si ideile pentru eficientizarea activitatii din partid, transmite www.mediafax.ro. "Aici se face diferenta. La programe si idei. In functie de programele fiecaruia, de variantele acestora de a readuce partidul la prima pozitie, ne vom decide cui vom da votul la Congres", a declarat presedintele PSD Botosani.



Iliescu ataca dur grupul de la Cluj

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a criticat ieri pe Ioan Rus si pe Vasile Dancu, transmite www.mediafax.ro. Iliescu a spus ca "reformatorii" Dancu si Rus trebuiau sa creeze la Cluj o organizatie exemplara, moderna, eficienta si penetranta si a aratat ca acest lucru nu s-a intamplat. "I-a umilit Boc si pe teoreticianul Dancu si pe arogantul Rus. Asa ca sa nu vina cu lectii cei care nu au fost capabili de nimic in acest partid si au carcotit de la margine. De carcotasi marginasi cred ca nu are nevoie PSD", a spus Iliescu.In replica, Ioan Rus il considera pe Ion Iliescu "inexistent din punct de vedere politic". "Sunt cativa ani buni de cand nu am vorbit nici cu si nici despre Ion Iliescu si nu inteleg de unde i-a venit initiativa de a ne cataloga intr-un fel sau altul. Nu am tentatia de a-i raspunde, pentru ca il consider inexistent din punct de vedere politic pentru ceea ce ar trebui sa fie un partid social-democrat in Romania", a spus Rus. Acesta i-a amintit lui Iliescu faptul ca la Congresul PSD la care a candidat pentru un post de vicepresedinte al partidului a luat mai multe voturi decat el.



€€