Declaratiile din ultima perioada a familiei Geoana si a apropiatilor acesteia referitoare la faptul ca Traian Basescu a apelat la "flacara violet" si la "atacurile energetice" pentru a castiga alegerile prezidentiale submineaza pozitia de lider al PSD, si asa destul de subreda, a lui Mircea Geoana. Una dintre cele mai dure replici, pe aceasta tema, a primit-o Geoana chiar de la presedintele fondator Ion Iliescu. Acesta a declarat ieri ca referirile din PSD privitoare la "flacara violet" si la "atacurile energetice" din campanie asupra liderului Mircea Geoana reprezinta o intoarcere la Nostradamus, el subliniind ca acum se traieste in secolul XXI.

Nastase ia in ras declaratiile lui Geoana

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a sustinut ca PSD are alte obiective decat sa faca sedinte de parapsihologie. "Mi-e greu sa va dau detalii. Nu am elemente suplimentare. Eu cred ca puteti sa le obtineti mult mai bine aceste detalii de la Mircea Geoana, de la Mihaela Geoana" a declarat Nastase. Intrebat daca crede in astfel de lucruri, Nastase a spus: "Energie exista peste tot, si energie electrica, probabil ca exista si energie de alt tip. Cred ca suntem inconjurati de fenomene, de transferuri de energie, dar nu imi place sa fac speculatii in zone pe care le cunosc mai putin".La randul sau, Miron Mitrea a mentionat ca Mircea Geoana ar trebui sa paraseasca functiile de presedinte al PSD si al Senatului, in conditiile in care isi motiveaza, in mod "ridicol si penibil", actiunile prin "atacuri energetice" la adresa sa si a familiei sale. Mitrea a aratat ca motivatia esecului lui Geoana la prezidentiale, bazata pe "atacuri energetice", a dus Romania intr-o situatie ridicola pe plan extern, relevata si de ziare americane. "A pornit de la Hrebenciuc cu flacara violet. Trecem din penibil in penibil si se dovedeste ca ceea ce am spus eu ca (Geoana si Hrebenciuc, n.r.) fac o pereche extrem de nociva pentru partid este adevarat", a spus Mitrea.

Ponta s-a saturat de liderul PSD

In acelasi context, Victor Ponta, purtatorul de cuvant al echipei de campanie prezidentiale si vicepresedinte al partidului, a declarat ca nu crede ca il va vota pe Geoana pentru un nou mandat la sefia PSD. "Nu ma ataca nimeni energetic si nu cred in povestile acestea si, in orice caz, nu cred ca se pierd alegerile in felul acesta. (...) Nu cred in chestia asta si nu cred ca alegerile in Romania se castiga cu flacara sau cu altceva. Domnul Hrebenciuc este un om foarte inspirat intotdeauna in a da explicatii", a declarat Ponta.O pozitie similara a adoptat si Marian Vanghelie. "Am vazut ca se poarta (atacurile energetice - n.r.), nu m-am documentat pe tema asta, dar va promit ca o sa incerc sa ma documentez. (...) Am niste cravate violet si o sa incerc sa le port, daca asa stau lucrurile", a spus razand liderul PSD Bucuresti.

 Ironizat de reprezentantii democrat-liberali





Deputatul PD-L Sever Voinescu a ironizat si el afirmatiile facute de Mircea si Mihaela Geoana, opinand ca daca a existat un astfel de atac la Geoana, el a avut loc acum 51 de ani, atunci cand acesta s-a nascut. "Venind incoace, mai multi amici mi-au sugerat sa va spun povesti SF, cum ca ne-am fi intalnit cu Gollum si Jedi (personaje de fictiune din filmele 'Stapanul inelelor' si respectiv 'Razboiul stelelor' - n.r.) deodata si am fi luat, noi cei de la PD-L, raza violeta cu care ne-am dus la batalie. Am o singura versiune proprie: daca a fost vreun atac energetic, e posibil sa fi fost acum 51 de ani, cand s-a nascut domnul Geoana", a spus ironic Sever Voinescu.