Semnalam un articol de Constantin Gheorghe, publicat pe blogul "Constiinta unui Liberal de Stanga".
• 'In Bucuresti viscoleste si nu prea. Oricum, de dimineata a fost ceva deranj, acum s-a mai potolit. Am iesit sa-mi cumpar ceva paine si niste jurnale. Mai bine stateam in banca mea!
• Pe straduta care da din Calea Victoriei in Piata Amzei, o femeie in varsta, cazuta pe zapada, si, in jurul ei, ciopor de oameni: politisti (era si o masina de patrulare acolo), incasatorii Primariei, care iau banii automobilistilor, si obisnuitii gura-casca. Un politist se uita in portofel, cautandu-i actele. Sa-i puna cineva ceva sub cap, nici vorba. O manevra de resuscitare, ceva? Nimic. Salvare? Telefonase cineva, dar nu se vedea, desi pe strazi se circula bine si nici nu era cine stie ce aglomeratie. Mai degraba pustiu. Daca era moarta, nu se invrednicise nimeni sa-i aprinda o lumanare la capatai.
• Ca batranica moarta in strada, lovita de un infarct sau de un atac vascular celebral, trebuia sa faca drumul asta fatal nu incape indoiala. Martore erau sacosele pe care le strangea inca in maini. Nu avea probabil pe nimeni si, bolnava sau nu, nevoia a scos-o din casa. La cine ar fi putut apela? Cine s-o ajute?
• Facem parada de solidaritate, dar in realitate, se descurca fiecare cum poate. Nimanui nu-i pasa de tine, nu-ti pasa nici tie de nimeni. Punct! Asta este regula in tara asta, si nimic nu se va schimba. Un cinic o sa spuna: "un votant mai putin pentru PSD!"
• Boc cel mic si tamp face videoconferinta cu prefectii si subprefectii, in cel mai pur stil Dascalescu, in care, cu un aer martial si pe un ton cautat taios, dar care nu a fost decat ridicol, a debitat banalitati si sfaturi de doi bani. Dar a aratat poporului ca el e jupanul, ca totul este sub control.
• In ast timp Romania functioneaza cum stim: din prost in mai prost. Drumuri inchise, trenuri intarziate, bolnavi uitati prin ambulante inzapezite, firme de deszapezire care nu-si fac treaba, etc, etc, etc.
• Moara de macinat vorbe produce la capacitate maxima. Ideea de baza a guvernului Boc IV pare sa fie "noi cu foloasele, prostii cu ponoasele" Dupa propunerea indecenta facuta lui Marian Sarbu (care, cu dosar la ANI, este de-a dreptul disperat sa accepte!), a venit si vremea liberalilor, Sebastian Vladescu discutand in dimineata asta cu Boc preluarea portofoliului Finantelor. Presupun ca asta intelegea Basescu prin "securizarea guvernului": "Ii punem pe altii sa ia masurile dure, si noi ne vedem de afaceri, ca trebuie sa platim facturile din campanie".
• Nici intre PD-L si UDMR lucrurile nu sunt tocmai line. Paruiala pe portofolii e evidenta. Ungurii cer mai mult decat vrea PD-L sa dea, iar un baron portocaliu, Cezar Preda, nu e de acord ca UDMR sa primeasca portofoliul Culturii si Cultelor.
• Tele-guvernarea merge mai departe, si rezultatele se vad.'