Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri, dupa sedinta CEx a partidului, ca parlamentarii PSD vor vota impotriva unui nou Guvern Boc si a ministrilor ce si-au demonstrat lipsa de coerenta si responsabilitate. Geoana a mentionat ca Marian Sarbu a declinat oferta de a prelua Ministerul Muncii.
"Sugestia ca domnul Marian Sarbu sa faca parte dintr-un eventual Guvern Boc a fost respinsa, atat prin decizia noastra de a merge in opozitie, asa, cu ce inseamna opozitia in orice tara democratica, si in aceste conditii oferta devine caduca, iar domnul Marian Sarbu a declinat aceasta invitatie pe baza deciziei partidului nostru", a declarat Geoana.
"PSD nu va sustine sub nicio forma regimul Basescu - Boc, vom vota impotriva Guvernului Boc al carui singur fundament este capriciul domnului Basescu si dorinta de a perpetua pe scena politica romaneasca figuri de politicieni care deja sunt extrem de compromisi. Vom vota impotriva propunerilor de ministri care au demonstrat prin activitatea lor precedenta lipsa de coerenta, de responsabilitate si de profil moral necesare ocuparii unei functii in Guvernul Romaniei", a mai spus Geoana.