In emisiunea "Tu decizi pentru Romania", difuzata in aceasta seara la TVR 1, au fost prezenti sustinatorii lui Sorin Oprescu, fata in fata cu acesta.
Sorin Oprescu a raspuns tuturor intrebarilor invitatilor. Printre acestia, s-a aflat si creatorul de moda Catalin Botezatu, un admirator si un sustinator declarat al lui Sorin Oprescu, la presedintia Romaniei.
"Intotdeauna am avut o simpatie pentru medici, mai ales ca provin dintr-o familie cu medici. Domnul Oprescu isi doreste sa faca ceva pentru oameni. Il sustin pentru ca este un candidat independent. Poate ca uneori a fost criticat pentru planurile sale futuriste, dar eu cred ca merita sa avem un asemenea presedinte. A avut grija ca lucrarile sa iasa la termen", a spus creatorul de moda Catalin Botezatu.
In studioul TVR 1, a fost prezent si artistul Doru Tufis. "Sunt unii oameni care spun: Si daca ma duc la vot si daca nu ma duc tot aia e! Nu e asa, pentru ca daca nu te duci constiinta iti va spune ca ai fost manipulat de scandaluri mediatice si de santaje. Important pentru presedintele tarii este sa se laude afara cu ce e bun aici si nu sa se justifice", a precizat Doru Tudis.
Intrebat care este rolul Romaniei in Europa, Sorin Oprescu a precizat: "Cred ca presedintele si noi toti trebuie sa facem mai mult pentru a ocupa locul care ni se cuvine. Cred ca bine ar fi sa reusim o colaborare si mai apropiata si in primul rand cu Italia si Spania, in primul rand pentru a-i apara pe cetatenii nostri care sunt acolo. Cred cu tarie ca trebuie sa exploatam mai mult modele europene. Nu noi inventam roata si apa calda! In primul rand, putem vorbi despre modelul sanatate. Toti ministrii de criza - mai putin ministrul nostru - se intalneau periodic si discutau despre prevenirea gripei porcine. Uite ca au reusit si ca este un exemplu bun".
Sorin Oprescu va organiza zilele acestea o conferinta extraordinara.