Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, sambata, ca dezbaterea dintre Crin Antonescu si Traian Basescu, organizata la Cluj-Napoca, a fost o "semifinala" in care s-au intalnit doi candidati "usor disperati", primul pentru ca nu intra in turul al doilea, celalalt pentru ca pierde in turul secund.
"Oamenii au asteptat de la o dezbatere intre doi lideri politici importanti, intre doua partide importate, un raspuns la problema principala, care este una economica. Nu am auzit, din relatarile pe care le-am primit, decat acuze la adresa mea sau intre dansii. Acest gen de dezbatere nu-l ajuta nici pe unul, nici pe celalalt, pentru ca oamenii asteapta preocupati sa vada ce se intampla in 2010, iar ei discuta despre trecut, despre fosti lideri, despre ce au facut in trecut", a adaugat Geoana.
El si-a manifestat disponibilitatea de a aparea intr-o dezbatere cu Traian Basescu sau Crin Antonescu pana la primul tur de scrutin, precizand ca propunerea sa privind o dezbatere la ASE este una serioasa, care ramane valabila.
"Am facut o propunere care ramane valabila si este serioasa. Sunt deschis la o astfel de participare. Am sugerat sa facem prima dezbatere pe economie si locuri de munca la ASE. Inca nu am primit raspuns, dar staff-ul meu de campanie este la dispozitia staff-ului domnului Basescu pentru a perfecta detaliile", a adaugat Geoana.
Intrebat daca o viitoare dezbatere ar trebui sa fie organizata cu doi, trei sau patru candidati, Geoana a aratat ca sunt doua variante: fie o dezbatere intre principalii doi contracandidati, fie o dezbatere la care sa participe mai multi contracandidati, el enumerandu-i pe Kelemen Hunor, care este reprezentantul unui partid parlamentar, candidatul independent Sorin Oprescu, presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor sau liderul PNG George Becali.
Dezbaterea publica organizata sambata la Cluj-Napoca i-a avut ca protagonisti doar pe Traian Basescu si Crin Antonescu. Jurnalistul care a moderat intalnirea a precizat ca la dezbatere a fost invitat si Mircea Geoana, dar acesta nu a putut da curs invitatiei, avand programul electoral deja stabilit.