Candidatul independent la Presedintie Sorin Oprescu a declarat, la Slatina, ca in cazul in care nu va ajunge in turul doi, este exclusa posibilitatea sa-si indemne electoratul sa voteze cu Mircea Geoana sau cu Crin Antonescu, mentionand totodata ca, potrivit analizelor, daca ar vrea sa-l sprijine pe Geoana, 88% din electoratul sau ar pleca la Basescu.
Este o estimare total falsa, umflata, exagerata, facuta de candidatul-doctor ori cu intentie, ori din nepricepere sociologica.
Iata ce a declarat doctorul textual: "In niciun caz nu voi da voturile nici lui Basescu, nici lui Geoana, dar voi merge la vot, pentru ca sunt primar. Daca as vrea sa-l sprijin pe Geoana, 88% din electoratul pe care am reusit si voi reusi sa-l fidelizez, conform analizelor, pleaca la Basescu. La fel s-ar intampla si la Crin Antonescu. Daca el va recomanda electoratului lui sa-l voteze pe Geoana, 15 la suta din acesta tot la Basescu se duce", a afirmat Sorin Oprescu.
Il informez pe aceasta cale pe Sorin Oprescu ca este intr-o mare eroare de apreciere sociologica.
Este normal, Oprescu e doctor, nu sociolog. Si nici nu asculta de Alin Teodorescu, reputat sociolog si consultant al doctorului in campania prezidentiala. Si, in plus, sa ne amintim ca se zicea ca doctorul e pe blat cu Basescu.
Dovada ca doctorul se afla in eroare ne-o da un sondaj realizat de Avangarde, in perioada 24.10.2009 - 27.10.2009; esantion: 1500 de persoane; marja de eroare: 2.5%. Sondaj realizat la solicitarea site-ului Presaonline.com
Una dintre intrebari a fost destinata DOAR PENTRU CEI CARE VOTEAZA OPRESCU si suna astfel:
Daca nu ar candida Sorin Oprescu, cui i-ati acorda votul?
Raspunsul este urmatorul:
• Mircea Geoana: 46%
• Altul: 21%
• Crin Antonescu: 19%
• Traian Basescu: 10%
• Gigi Becali: 2%
• Nu sunt hotarat: 2%
Concluzia: nu 88% din votantii lui Oprescu s-ar duce la Basescu, ci numai 10%. Ceea ce e cu totul altceva.
Intrebare: doctore, daca stiai adevarul, de ce i-ai mintit pe slatineni?
Cu toata simpatia, doctore, dar poti sa te retragi fara regrete. Electoratul fidelizat sau nu stie incotro s-o ia. Multi chiar te-au crezut independent. Esti cumva independent cum sunt generalii-dezertori Oprea, Ontanu si Cascheta? Doctorul si-a facut afis: cica opereaza cu mainile curate. Asa o fi, dar cu instrumentarul nesterilizat sigur are probleme.