Un analist politic afirma ca scandalul legat de firma in care este implicat fratele lui Traian Basescu este un pretext cautat de presedinte ca sa le spuna romanilor de ce nu candideaza. Acelasi analist afirma ca Mircea Basescu a fost implicat si in "asa-zisa gripa aviara", iar Theodor Stolojan va fi scos la incalzire pentru a candida in locul lui Basescu din partea PD-L.
Analistul politic a evaluat in ce masura il afecteaza pe Traian Basescu scandalul legat de firma fratelui sau, Mircea Basescu.
Vor mai fi multe scandaluri. Presedintele cauta un pretext acum, cu lumanarea, ca sa vina in fata romanilor si sa spuna de ce nu candideaza. Daca ar fi responsabil, ar solicita Parlamentului in luna septembrie sa prezinte un mesaj privind starea natiunii in care sa nu uite de datoria externa, sa ceara scuze poporului pentru ce s-a intamplat in mandatul lui si sa-i anunte pe romani ca nu candideaza, a declarat analistul.
El s-a declarat convins de faptul ca Traian Basescu nu va candida si, tocmai din acest motiv, nu este strain de afacerile fratelui sau.
Presedintele Basescu, stiind ca nu va candida sau daca va candida e sinucidere totala fiindca nu va fi ales, in familia Basescu a pus la cale aceasta afacere ca sa mai castige niste bani, a spus analistul.
Pare paradoxal, dar cei care au condus si conduc aceasta tara au pus la punct un mecanism prin Constitutie si legi prin care au furat legal. S-a incercat o asemenea modalitate de furt legal si acum fiindca se pune problema modernizarii fregatelor pe bani foarte multi. Romania a dat pe doua fregate 160 de milioane de euro, iar modernizarea lor costa 3 miliarde de euro, modernizarea unor harburi care trebuiau topite. In afara de asta se mai pune problema achizitionarii din SUA a 40 sau 45 de avioane. Americanii isi innoiesc in mod firesc navele pe care le au in armata lor si cele pe care le scot din uz, un anumit tip de F 16, vor sa le vanda Romaniei cu circa 4,5 miliarde de dolari. Pentru a se achizitiona aceste aparate se recurge la firme intermediare si s-a format o astfel de firma, a declarat analistul.
Pe de alta parte, acelasi analist spune ca in Romania nu a fost gripa aviara. Totul a fost o facatura cu scopul de a distruge fermele romanesti pentru a importa carne din SUA si Brazilia. Cea mai mare cantitate de carne de pasare a fost importata de o firma a lui Mircea Basescu cu sediul la Agigea, a afirmat acelasi analist.
Cat despre candidatul PD-L la prezidentialele din toamna, acesta ar fi Theodor Stolojan, pe care il vor scoate in curand la incalzire, precizeaza acelasi analist.
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Eforie Sud, ca fratele sau a semnat pentru a fi asociat intr-o firma si a fost inregistrat in alta firma, Basescu precizand ca nu este acelasi numar de firma ca cel care a fost inregistrat, desi a fost introdus in actionariat.
Traian Basescu i-a cerut fratelui sau sa se retraga din firma.
Omul de afaceri Romeo Oita, asociat cu fratele sefului statului in Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, a declarat ca Mircea Basescu si Maria Cazacu au semnat actele de iesire din firma, despre care a spus ca nu are ca scop activitati militare.