Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a intrebat, luni, la sedinta BPN, pe colegii sai ce stiu despre ministrul Muncii, pentru ca este plecat de cateva saptamani in concediu, apoi i-a reprosat lui Marian Sarbu absenta indelungata in timp ce reprezentantii FMI se aflau in tara.
Conform unor surse, la sedinta de luni a conducerii partidului, Mircea Geoana ar fi dorit sa se consulte cu ministrul Muncii, Marian Sarbu, pe tema deciziei premierului Emil Boc de a-si asuma raspunderea in Parlament pe legea unica a salarizarii si pe cea a sistemului de pensii.
Potrivit unor surse interne, presedintele PSD i-a intrebat pe liderii partidului daca stiu unde este Marian Sarbu si daca "totul e in regula cu acesta", daca "e sanatos si OK" pentru ca este plecat de cateva saptamani in concediu.
Unul dintre liderii social-democrati i-ar fi spus ca Marian Sarbu se afla in continuare in vacanta in Japonia, la Tokyo. Liderul social-democrat ar fi reusit sa dea de ministrul Muncii la telefon, reprosandu-i ca, "in timp ce, la Bucuresti, toata lumea se da de ceasul mortii", reprezentantii Fondul Monetar International aflandu-se in tara, el sta in vacanta cu saptamanile.