Cu ocazia vizitei desfasurate luni, 18 mai, la Paris de catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu, acesta s-a intilnit la ambasada Romaniei cu membri ai diasporei romane din Franta. In cursul intilnirii, presedintele Traian Basescu a primit din partea lui Georges Chirita, om de afaceri de origine romana, ultimul model de stick de memorie USB produs sub marca CHIRITA PARIS.
Georges Chirita proiecteaza si realizeaza calculatoare si televizoare de lux, asamblate sub motive decorative apartinind stilurilor clasice franceze, motive inregistrate in patrimoniul national francez. Astfel, aceste aparate pot fi utilizata in orice incapere mobilata stil, fara a face nota discordanta, satisfacind cei mai pretentiosi exegeti.
Memoria USB daruita domnului presedinte Basescu este inclusa intr-o carcasa din bronz lucrata folosind tehnologia si utilajele originale din secolului XVIII, si cizelata cu clasicul motiv "fleur du lys" al patrimoniului francez. Raspunzind aprecierilor lui Traian Basescu, Chirita a spus ca ar dori ca darul sa se constituie intr-un simbol al inventivitatii, originalitatii si creativitatii romanilor, oriunde s-ar afla acestia.
Georges Chrita este primul care a abordat acest gen inedit de prezentarea a calculatoarelor de luxe, fapt ce este mentionat ca atare si in "Livre Mondial des Inventions" din anul 1999, in care este prezentat ca inventatorul acestei game de aparate.
Marca CHIRITA PARIS s-a numarat printre firmele care au reprezentat Franta la salonul "France des maisons a vivre" de la Beijing, Salonul "Index" din Dubai si "Creativite made in France" de la New York si Los Angeles". La Beijing, standul domnului Chirita a atras in mod deosebit atentia vizitatorilor si s-a bucurat de prezenta Ambasadorului frantei la Beijing M. Philippe Guelluy si al Ministrului francez de finante Mme.Christine Lagarde.
Calculatoarele au facut obiectul a numeroase articole si reportaje TV in mass-media franceza si internationala. Ca o dovada ca produsele sale nu sint considerate doar bijuteri technologice sofisticate ci si produse manufacturiere de inalta clasa, sta prezenta marcii CHIRITA PARIS ca invitat de onoare la Salonul Bijutierilor creatori din Paris 2002.
Realizarile CHIRITA PARIS atrag atentia nu numai prin utilizarea materialelor pretioase - bronz aurit, alabastru, malachit, lapis-lazuli, ci si prin folosirea tehnologiilor si utilajelor originale, din secolele trecute.
Ele se evidentiaza si printr-o atenta alegere a motivelor decorative, apartinind comorii culturale unice in lume a patrimoniului francez, profesionist alaturate conform cerintelor celor mai cunoscute stiluri clasice (Louis XV, Louis XVI, Empire).