In timp ce social-democratii au propus o singura reprezentanta a sexului frumos in cabinetul lui Emil Boc, pedelistii au facut doua nominalizari si sunt dispusi sa cedeze pana si sefia Camerei Deputatilor tot unei femei.
PDL si PSD si-au impartit ministerele si si-au anuntat propunerile pentru viitorul Guvern. Desi existau voci in randul democrat-liberalilor care anuntau ca Vasile Blaga s-ar putea sa nu se mai regaseasca in Guvernul PDL-PSD, acesta a primit totusi un potofoliu. Si blonda de la Cotroceni, Elena Udrea, a fost nominalizata la un minister. Pentru Ministerul Justitiei, cele doua partide vor propune un independent. Printre numele vehiculate sunt Gabriel Barsan si Laura Codruta Kovesi.
Intreaga lista cu propuneri va fi audiata in Parlament, in comisiile de specialitate. Dupa aceea, urmeaza ca Parlamentul sa voteze lista noului Guvern. Avand in vedere ca PSD si PDL detin o majoritate de 70% in Parlament, votarea listei de ministri in Parlament va reprezenta doar o simpla formalitate.
Un minister nou pentru Vasile Blaga
Propunerile PDL pentru ministerele primite in urma distribuirii portofoliilor sunt: Emil Boc - premier, Gheorghe Pogea la Ministerul Finantelor Publice, Adriean Videanu la Ministerul Economiei, Radu Berceanu la Ministerul Transpor- turilor, Mihai Stanisoara la Ministerul Apararii Nationale, Vasile Blaga la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Gabriel Sandu la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Toader Paleologu la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Elena Udrea la Ministerul Turismului si Monica Iacob Ridzi la Ministerul Tineretului si Sportului.
Propunerile PSD+PC
Propunerile aliantei PSD + PC pentru viitorul Guvern sunt urmatoarele: Dan Nica - viceprim-ministru in cabinetul Boc, Marian Sarbu-Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ecaterina Andronescu - Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ion Bazac - Ministerul Sanatatii, Ilie Sarbu - Ministerul Agriculturii, Gabriel Oprea - Ministerul Administratiei si Internelor, Cristian Diaconescu - Ministerul Afacerilor Externe, Nicolae Nemirschi - Ministerul Mediului, Constantin Nita - Ministerul IMM-urilor si mediului de afaceri, Victor Ponta - Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.