Dupa ce am vazut ordinea de zi a sedintei in plen a Consiliului Judetului din 30 iulie si am constatat ca nu este inclus niciun punct legat de alegerea celor doi vicepresedinti, ne-am dat seama ca va fi o sedinta linistita, in care doar punctul legat de aprobarea regulamentului de organizare si functionare a Consiliului ar putea incinge orgoliile politice. Si chiar asa a si fost!

Intr-o atmosfera de vacanta si cu 7 consilieri absenti (plecati probabil in concediu), sedinta s-a impotmolit pret de cateva minute la un punct din acest regulament, la care consilierul democrat-liberal Iulian Arama a cerut introducerea obligativitatii obtinerii avizului de specialitate si prezenta obligatorie a sefului de serviciu atunci cand in plen se discuta vreun raport referitor la serviciul respectiv.

Evident ca ambele amendamente au picat, asta si dupa ce consilierul social-democrat Nicolae Bacalbasa a tinut sa precizeze, in limita sportivitatii, ca PD-L incearca prin aceste amendamente sa instituie un "drept de veto" cu ajutorul caruia unul dintre cele patru partide care compun Consiliul Judetului sa poata bloca anumite proiecte.

Mai mult, dupa ce proiectul a fost supus la vot si a trecut fara probleme, presedintele CJ, Eugen Chebac, a tinut sa precizeze, fara a-si ascunde ironia: "Dupa cum vedeti, votul majoritatii a avut castig de cauza. Majoritatea nu se poate supune minoritatii".

In rest au trecut fara prea multe impotriviri toate cele 23 de puncte aflate pe ordinea de zi a sedintei. In primul rand a fost validat in functia de consilier judetean Laurentiu Marcel Milea, care o inlocuieste pe Marcela Sighinas, plecata la Prefectura, in functia de subprefect. Apoi a fost aprobat transferul in patrimoniul Consiliului Judetului al unui imobil din strada Domneasca in care isi va face aparitia in curand Euroregiunea Dunarea de Jos.

Au mai fost aprobate fara amendamente cateva hotarari prin care se aloca fonduri pentru reabilitarea si modernizarea mai multor portiuni de drumuri din nordul judetului. Mai mult, Eugen Chebac a tinut sa precizeze ca a comandat deja un studiu de trafic pentru toate drumurile din judet pentru a vedea unde trebuie intervenit.

Si, ca un amanunt de culoare al sedintei, la capitolul "Diverse", presedintele CJ le-a demonstrat colegilor cat de atent este cu banii judetului. Atunci cand consilierul judetean Viorel Cristovici i-a cerut sa acorde un ajutor judetelor afectate de inundatiile din ultimele zile, seful CJ a replicat ca si judetul nostru are probleme si ca trebuie sa se pregateasca pentru o eventuala viitura pe Prut.

"Noua ne trebuie cam 5 milioane de lei pentru consolidarea digurilor, asa ca nu avem de unde sa dam. In fondul de rezerva nu mai sunt bani, dar poate deschidem o colecta publica", a precizat Eugen Chebac.