Presedintele de onoare al PSD a afirmat, in Biroul Permanent al partidului de luni, ca liderii social-democrati nu ar trebui sa se grabeasca sa ii excluda din partid pe cei ce adopta pozitii critice si sa nu recurga la astfel de "masuri cazone", au declarat pentru Mediafax surse din PSD.
Iliescu a intervenit, in sedinta Biroului Permament, in momentul in care liderii partidului discutau situatia din cadrul organizatiilor PSD Bihor - a carei conducere a fost dizolvata prin decizia Consiliului National de la Mamaia - si PSD Valcea, in care a existat un conflict intre conducerea organizatiei judetene si cea a organizatiei municipale.
Surse din PSD au declarat ca, dupa ce liderii partidului au decis sa lase la latitudinea PSD Valcea daca il vor exclude din partid pe fostul lider al organizatiei municipale Ramnicu Valcea, Ion Tudor, Ion Iliescu a intervenit, afirmand ca ar fi indicat ca PSD sa nu mai recurga la astfel de "masuri cazone", de excludere a vocilor critice.
"Ar trebui sa terminam cu aceste metode cazone, sa nu ne grabim sa dam afara oamenii, sa aratam ca PSD este un partid deschis. Noi ar trebui sa ii recuperam pe membrii vechi de partid, nu sa ii dam afara", a spus Iliescu, insa fara a da numele, au relatat sursele citate.
Aceleasi surse au mai relatat ca lui Iliescu i-au raspuns secretarul general al PSD, Titus Corlatean, si vicepresedintele Marian Sarbu, care i-au replicat ca, atat potrivit Statutului, cat si conform unor principii politice elementare, cei care fac declaratii belicoase la adresa altor colegi de partid sau prejudiciaza, prin afirmatii publice, imaginea partidului, se situeaza in afara disciplinei de partid.
Interventia lui Iliescu s-a produs dupa ce liderii PSD au discutat o solicitare venita din partea liderul PSD Valcea, Ion Calea, referitoare la excluderea din partid a lui Ion Tudor, care a fost presedintele PSD Ramnicu Valcea pana in preajma alegerilor locale. Dupa inlocuirea din functie, Tudor a facut o serie de afirmatii critice la adresa conducerii organizatiei judetene.