Rezultatele slabe inregistrate de Partidul Democrat- Liberal la alegerile locale din Constanta au dus la cele mai dure masuri luate vreodata in istoria acestei formatiuni. Biroul Permanent Judetean al PD-L a decis aseara, in unanimitate, excluderea din partid a presedintelui executiv Danut Moisoiu si dizolvarea Biroului Permanent Local Constanta, ceea ce inseamna si renuntarea la serviciile de lider ale deputatului Laurentiu Mironescu. Alaturi de acestea, la recomandarea lui Emil Boc, conducerea judeteana a PD-L a luat in calcul excluderea din partid a primarului Ion Ionita de la Agigea, dar si a mangaliotilor Ioan Negrea si Dan Moldovan, pentru sabotarea partidului prin aliantele pe care acestia le-au incheiat la nivel local pentru turul 2 al alegerilor. Urmatorii pe lista exclusilor sunt cei care au creat ani la rand imaginea PD-L in Constanta, daca vor indrazni sa critice sau sa submineze eforturile de reformare ale partidului, iar liderii centrali s-au dovedit absolut nemilosi. Deputatul Laurentiu Mironescu, Mircea Banias, Ionel Manafu, Senol Zevri si alti lideri ai PD-L au primit un cartonas portocaliu si vor fi dati afara din partid la primul gest care va parea ciudat conducerii centrale a partidului. Practic, PD-L Constanta va renaste din propria cenusa, iar cea mai puternica formatiune din Romania o ia de la 0 la malul marii. Strategia partidului este radicala si fara precedent in Romania. "La prima slabiciune, la prima minciuna prin care va arata ca nu va putea duce la capat programul sau si promisiunile pe care le-a facut, ne vom aduna toti membrii PD-L din Constanta in fata Primariei si-l vom da afara pe Mazare! Mazare si Constantinescu nu-si vor termina mandatele", sustine senatorul Dorel Onaca, presedinte al organizatiei PD-L Constanta.
"Biroul Permanent Judetean Constanta al Partidului Democrat Liberal a decis in cursul acestei seri dizolvarea Biroului Permanent Municipal Constanta si numirea unei Comisii de Organizare si Desfasurare a Alegerilor formata din sapte persoane, in vederea alegerii unui nou Birou Permanent Local. In cursul aceleiasi sedinte, Biroul Permanent Judetean a decis excluderea lui Danut Moisoiu din Partidul Democrat Liberal pentru atitudine impotriva intereselor partidului si membrilor sai. La sedinta Biroului Permanent Judetean a participat domnul Costica Canacheu, secretar executiv al Partidului Democrat Liberal in Biroul Permanent National", se arata in comunicatul sec de aseara al PD-L.
In locul lui Moisoiu, urca pe lista de consilieri Banias

Canacheu a venit insa doar sa prezinte decizia Biroului Permanent National al PD-L, care a decis cu unanimitate de voturi (inclusiv Vasile Blaga...) sa ia in considerare nenumaratele sesizari trimise de-a lungul timpului si sa il dea afara din partid pe Danut Moisoiu. Acesta este acuzat ca a pactizat cu PSD, Radu Mazare si PNL, dupa ce i-a cerut explicit candidatului PD-L de la Primaria Techirghiol, Constandin Florea, sa capituleze in fata contracandidatului liberal, aceleasi sugestii fiind aplicate si in alte localitati. In locul lui Moisoiu va accede in Consiliul Local Constanta comandantul de cursa lunga Mircea Banias, care nu va avea insa viata lunga in partid daca isi va pastra prieteniile cu amicii de la municipiu. Potrivit surselor noastre din BPN al PD-L, inclusiv deputatul Mironescu va fi exclus din partid daca va continua politica de dezinformare si destabilizare a oraganizatiei judetene. Pe langa ei, gugustiuci precum Ionel Manafu, cretini ca Senol Zevri ori trepadusi ca Ion Ionita din Agigea, Ioan Negrea si Dan Moldovan din Mangalia, sunt neinsemnati. Acestia vot fi dati afara din PD-L pentru nenumaratele prejudicii de imagine aduse partidului, dar si pentru negocierile neautorizate duse cu adversarii politici pentru turul 2. Din politete si ca o dovada de apreciere a efortului prozelitist dus pana acum, deputatul Stelian Dutu nu a fost exclus, conducerea centrala a PD-L asteptand demisia acestuia. Trebuie sa mentionam faptul ca Mironescu si Onaca nu au avut mare lucru de spus la luarea acestor decizii, potrivit surselor noastre din BPN.

Moisoiu: "E o treaba decisa de un sef de barou de avocati si de un scafandru si se pare ca Dutu si Avatavului s-au intors"

Reactia lui Mironescu a fost clara: "Mi se pare absolut normal ca non-performantele sa fie sanctionate, iar noi, cei de la Constanta, trebuia sa ne asumam acest lucru. Au fost rezultate dezastruoase, iar deciziile luate au fost corecte", ne-a declarat deputatul Mironescu. "Ma simt foarte bine in calitatea de om liber! Au facut o treaba ilegala, pentru ca nu puteau sa ma excluda in acest fel. Le era frica de mine, eram integru si experimentat, iar ei aveau interesele lor. E o treaba decisa de un sef de barou de avocati si de un scafandru si se pare ca Dutu si Avatavului s-au intors", ne-a declarat Moisoiu. Acesta crede ca in locul sau va veni la Consiliul Local tanara Maria Stavrositu, al carei sot este asociat cu Elena Udrea. Liderii mari ai partidului (in ciuda puterii lor de decizie discretionare, au refuzat sa apara ca citati), ne-au spus ca totul este legat de batalia fratricida purtata intre Mironescu si Dutu. Tocmai de aceea, conducerea centrala a PD-L a decis excluderea imediata a tuturor membrilor de partid care demonstreaza spirit de fronda, indiferent de vechimea lor in partid si functiile lor.

Onaca sef la judet, Popescu - la municipiu

"O luam de la 0 in Constanta. Ii dam afara pe toti cei care au dus partidul in jos si castigam alegerile parlamentare. Domnul Onaca are putere absoluta si sustinerea totala a conducerii PD-L", ne-a mai spus membrul BPN al PD-L. Sefii de la municipiu vor fi, dupa aceasta rasturnare de situatie: Ion Popescu - presedinte, Narciz Amza, Catalin Filisan, Mircea Iustian etc., in timp ce la judet presedinte ramane Constantin Dorel Onaca.