Pe 11 noiembrie, la CinemaPro, de la ora 19.00, a avut loc o proiectie - eveniment - Bilet de Iertare, scurtmetraj de Alina Serban & Singura la nunta mea (selectie Cannes 2018 - ACID).
Va invitam la o prima vizionare a filmului Bilet de Iertare - scurtmetrajul care marcheaza debutul regizoral al Alinei Șerban & Singura la nunta mea - lungmetraj
- selectie la Festivalul International de Film de la Cannes 2018 - Program ACID
- premiu Best Film - Cinedays European Film Festival
- premiu Best Actress - Festivalul International du Film de Femmes de Sale.
Intrarea este libera.
Evenimentul are loc in prezenta regizoarei Alina Șerban si a echipei scurtmetrajului Bilet de iertare - sesiune Q&A
Alte proiectii in Bucuresti:
- luni 18 noiembrie, ora 19 - Cinema Elvira Popescu
Alina Șerban este o dramaturga, actrita, regizoare, castigatoare a numeroase premii internationale. Absolventa a UNATC, Royal Academy of Dramatic Art Londra, New York University, a participat la Festivalul de Film de la Cannes in 2018 cu Singura la nunta mea”, primul ei rol principal intr-un lungmetraj.

Bilet de Iertare (First Cut - versiune in lucru)
Filmul este bazat pe o poveste reala din anii 1800, in vremea sclaviei romilor in Tarile Romane
Producator: Mobra Films, Asociația Untold Stories, Dinadins
Scurtmetrajul Bilet de Iertare” prezinta povestea unui sclav rom al carui destin sta sub semnul iubirii a doua mame - mama sclava, cea care l-a nascut, si cealalta, mama boieroaica a carui proprietate este si care il iubeste ca pe propriul ei fiu. Filmul face parte dintr-un viitor proiect de lungmetraj care urmareste povestea vietii lui Dinca, sclavul rom care a schimbat cursul istoriei in Tarile Romane.
Termenul de iertare era folosit in timpul robiei romilor si semnifica eliberarea sclavului rom, care era iertat de robie.
Scenariu si regie: Alina Șerban
Cu: Oana Stefanescu, IonuÈ› Habet, Emil Mandanac, Ioana Barbu, Alina Serban, Bogdan Stamatin
Durata: 17 minute

Singura la nunta mea/Seule a Mon Mariage
O comedie revigoranta despre emancipare, despre spargerea tiparelor, avand ca protagonista o femeie de origine roma, care in ciuda tuturor circumstantelor ai a luptelor pe care le duce nu inceteaza sa puna iubirea pe primul loc in calatoria ei spre o viata mai buna.
Regie: Marta Bergman
Durata: 110 minute
Producator: Frakas Productions, Hi Film
Scurtmetrajul Bilet de Iertare este un proiect derulat de Asociatia Untold Stories, finanțat prin programul In stare de bine, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si co-finantat de Guvernul Romaniei- Departamentul pentru Relatii Interetnice.
Partener media principal: RADIO GUERRILLA
Parteneri media: Aarc - All About Romanian Cinema, LiterNet.ro, Observator cultural, MovieNews.ro, Asociatia de Dezvoltare a Filmului Romanesc, Eventbook, Munteanu