Catalin Cojocaru, un talentat fotoreporter din Calarasi, a realizat un interviu cu pictorul calarasean Jimmy Stanescu. Reporterul l-a fotografiat pe artist in cabinetul viceprimarului Dragos Coman, in momentul in care pictorul i-a oferit doua tablouri in care a imortalizat peisaje reprezentative din Calarasi. Tablourile reprezinta barci ancorate la malul apei. Cele doua opere de arta au facut parte din expozitii de arta plastica. Viceprimarul Dragos Coman este un iubitor de arta si un admirator al pictorului Jimmy Stanescu si a achizitionat cele doua picturi pentru a le expune la loc de cinste in biroul sau de lucru, langa distinctii si diplome. Pe cei doi, artist si viceprimar ii leaga admiratia pentru orasul natal, malul Borcei, apa, barcile.

Dragoste si nostalgie pentru Calarasi

Viceprimarul a copilarit intr-un bloc din centrul orasului aflat pe malul apei si astfel se explica atractia pentru peisaje cu barci. Pictorul i-a explicat fotoreporterului tehnica artei sale.
- Picturile sunt executate in tehnica cutitului in tuse groase, care amintesc de tehnica impresionismului. Culorile puternice confera contrast si greutate picturilor. Compozitiile par simple la prima vedere, dar privite cu atentie transmit un sentiment profund, dat de perspectiva si distanta.