CINEMAGIA: Featurette Furios si iute: Hobbs & Shaw
Cel mai nou featurette Furios si iute: Hobbs & Shaw pus la dispozitia cititorilor Cinemagia ne dezvaluie cateva lucruri despre regizorul peliculei, David Leitch. Acesta declara:
- Eu vin din lumea coregrafiei scenelor de lupta si a cascadoriilor, asa ca mi-e greu sa nu ies in fata si sa nu fac scene de lupta, pentru ca asa m-am obisnuit. Imi plac scenele de lupta.
David Leitch mai spune ca ceea ce lumea nu intelege la actiune este ca intr-adevar poti sa iti construiesti personajele pornind de la felul in care lupta.
Tot regizorul explica locul noului film printre cele ale seriei:
- In acest film exista ADN-ul seriei Fast and Furious, dar am vrut si sa adaug stilul meu de abordare a secventelor de actiune.
Jason Statham declara despre regizor ca este un impatimit al filmelor de actiune. Hobbs este un om fidel legii. Shaw este un rebel caruia nu-i pasa de lege. Shaw a incercat sa-l asasineze pe Hobbs. Hobbs l-a trimis pe Shaw la inchisoare. Hobbs este american. Shaw este britanic. In aparenta, cei doi sunt complet opusi, si nu au absolut nimic in comun. Dar amandoi actioneaza dupa un cod moral strict si, chiar daca asta inseamna ca sunt in tabere diferite, cei doi se respecta unul pe celalalt, desi nu ar recunoaste-o nici in ruptul capului.
Filmul va avea premiera in Romania simultan cu premiera internationala, pe 2 august 2019
Si niciunul dintre ei nu se da in laturi de la confruntare fizica sau verbala. Inca de cand Shaw a incercat sa-l ucida pe Hobbs in Furios si iute 7, cei doi au avut schimburi acide de replici, dar si de lovituri fizice nemiloase. Disputele lor verbale, si in inchisoare, si in libertate, au escaladat, pana la urma, intr-o bataie generalizata pe coridoarele inchisorii in Furios si iute 8. Poate nu se plac reciproc prea tare, sigur nu au incredere unul in celalalt, dar, in Furios si iute: Hobbs & Shaw, acesti doi adversari declarati nu vor avea altceva de ales decat sa devina parteneri pentru a elimina un inamic cu puteri nemaivazute, obtinute prin inginerie biotehnologica, care ar putea schimba omenirea pentru totdeauna. Deci, nici vorba de vreo presiune!

Cine este Luke Hobbs (Dwayne Johnson)?

Luke Hobbs e un agent de elita al Serviciului de Securitate Diplomatic al Statelor Unite (DSS). Desi este un om care respecta legea, si are un cod moral strict, el va face orice e nevoie pentru a salva lumea. Cunoscut ca fiind cel mai bun urmaritor de pe planeta, Hobbs a intrat in franciza Furios si Iute in al cincilea capitol - Furios si iute in viteza a 5-a, cu misiunea de a-I deferi justitiei pe rebelii Dom Toretto (Vin Diesel) si Brian O' Conner (Paul Walker). Hobbs este un tip care e motivat numai de dorinta de a face ceea ce e corect. Banii sau puterea nu il intereseaza, si e pus in miscare de credinta ca indivizii rai sunt toxici pentru mersul drept al societatii, iar el e antidotul. De-a lungul seriei noastre, Hobbs s-a apropiat de Dom si de familia lui, si intre cei doi a luat nastere o stransa prietenie. Dar aceasta legatura a fost spulberata cand Dom a tradat increderea lui Hobbs in Furios si iute 8, in timpul unei operatiuni sub acoperire desfasurata la Berlin. Atunci Hobbs s-a trezit abandonat de guvern, arestat si in spatele gratiilor intr-o inchisoare de maxima securitate, dimpreuna cu cel care fusese tocmit sa il ucida, Deckard Shaw (Jason Statham). Fiind acum un tata devotat fiicei sale, Hobbs poate nu mai e asa de strict cu respectarea regulilor, dar a ramas la fel de hotarat sa prinda ticalosii. Iar el ii prinde intotdeauna.

Furios si iute: Hobbs & Shaw beneficiaza de scenariul lui Chris Morgan, care a intrat in echipa artistica a francizei ca scenarist al capitolului Furios si iute: Tokyo Drift, apoi a scris scenariile pentru urmatoarele cinci capitole din franciza care este cel mai mare succes al studiourilor Universal Pictures.

Cine este Deckard Shaw (Jason Statham)?

Deckard Shaw este un fost soldat britanic, membru al fortelor de elita operative, care a intrat in franciza la finalul capitolului Furios si iute 6, si s-a intors in forta in Furios si iute 7, decis sa se razbune. Shaw ii invinuia de moartea fratelui sau mai tanar, sinistrul mercenar Owen (Luke Evans) pe Dom toretto (Vin Diesel), si pe echipa lui, asa ca in al saptelea capitol ii vaneaza feroce ca sa ii elimine. Dupa ce il ucide pe Han (Sung Kang) la Tokyo, Shaw arunca in aer casa familiei lui Dom din Los Angeles, si incearca sa-l asasineze pe Hobbs (Dwayne Johnson). Shaw este un adversar letal care opereaza dupa propriul sau cod moral corupt, dar care ajunge, intr-un final, sa-si admire tinta. Dupa ce Hobbs il pune dupa gratii pe Shaw, acesta isi va petrece timpul intr-o inchisoare secreta, unde doar cei mai rai dintre cei rai sunt tinuti. Dar, odata cu sosirea lui Hobbs acolo, in Furios si iute 8, sentinta lui Shaw devine mai placuta, caci are, in sfarsit, un adversar pe masura lui cu care sa-si omoare timpul.

(Sursa: cinemagia.ro()