STIRI PE SURSE: Florin Piersic, mesaj ciudat: Bucurati-va ca mai pot sa va vorbesc, sa va povestesc despre mine si colegi (Autor: Remus Vlad)
Florin Piersic a declarat, miercuri, la Iasi, unde este invitat special al Festivalului Serile Filmului Romanesc, ca nu ii plac cei care se plang de faptul ca vorbeste mult.
- Instrumentul actorului e cuvantul, bucurati-va ca mai pot sa va vorbesc, sa va povestesc despre mine, a spus actorul, potrivit MEDIAFAX.
Actorul Florin Piersic este invitatul special al celei de-a 10-a editii a Festivalului Serile Filmului Romanesc (SFR). El va primi miercuri seara titlul de cetatean de onoare al Iasului, dar si premiul Institutului Cultural Roman, acordat de 5 ani invitatului special al SFR.
Editia din acest an a festivalului ii este dedicata lui Florin Piersic. Sase dintre filmele in care apare actorul vor fi proiectate in aceste zile la Iasi.
- Sincer sa va spun, aici am aflat, chiar acum 24 de ore, ca acest festival de film e dedicat unui actor pe care il plac asa, cat de cat, dar nu in totalitate, ca altii care mi-au spus: stiti, il iubim pe Florin Piersic. Ce sa le spun? Aveti gusturi bune, dar nu sunt chiar de acord cu dumneavoastra. Nu-mi place ca de fiecare data cand vrea sa spuna ceva, cel care il intervieveaza sau cel care il provoaca spune . Mie mi se pare o poveste trista chestia asta. Cum adica? In loc sa va bucurati si sa stiti ca instrumentul actorului e cuvantul, bucurati-va ca mai pot sa va vorbesc, sa va povestesc despre mine, despre colegii mei, le-a spus jurnalistilor Florin Piersic.
Actorul a povestit ca a locuit in trecut in Iasi si ca are multi prieteni in capitala Moldovei.
- Am multi prieteni in Iasi. Ganditi-va ce senzatie am la varsta asta eu, care pana la varsta de 5 ani am locuit pe strada Rece, la numarul 10, vis-a-vis de Bolta Rece, a mai spus Florin Piersic.
Filmul Parasutistii va fi proiectat miercuri seara in Piata Unirii din Iasi, in deschiderea festivalului. Tot atunci, Florin Piersic va primi si titlul de cetatean de onoare al orasului. Festivalul Serile Filmului Romanesc a ajuns la cea de-a 10-a editie. Timp de 5 zile, in Iasi vor fi 30 de proiectii, in 8 locuri diferite.
- Am pornit o initiativa studenteasca, nu stiam ce vom face acum 9 ani. Iata ca am facut bine pentru filmul romanesc, l-am promovat si l-am adus la adevarata lui valoare, in fata publicului spectator din Iasi. Au fost sute de invitati, aproximativ 40 de mii de spectatori pana in acest moment, atat a reusit festivalul nostru sa adune, e cifra mare, va spun eu. Am crescut cu 35% consumul de film romanesc aici, in Iasi, dupa ce s-a nascut acest festival, am creat un brand unic in tara si asta au spus-o invitatii nostri, a declarat directorul Festivalului Serile Filmului Romanesc, Andrei Giurgia.
La editia de anul acesta a SFR vor fi proiectate in premiera filmele Epava, Sunset, Faci sau Taci, Guvernul copiilor 3D, Maria - Inima Romaniei, Popeasca si Cap si Pajura. Festivalul are 7 sectiuni: Retrospectiva Florin Piersic, Cele mai bune filme ale anului 2018/2019, Centenar, Premiera, Documentar, Filme cu cei mai multi spectactori si Scurtmetraj.