ADEVARUL: Val de ironii dupa episodul intunecat la propriu din Game of Thrones: Am inteles ca se lupta noaptea, dar chiar nu puteati sa mariti un pic luminozitatea? (Autor: Alexandra Constanda)
Mult asteptata batalie de la Winterfell a avut loc in episodul 3 din ultimul sezon Game of Thrones si a fost asa cum ne asteptam cu totii: plina de suspans si de momente surprinzatoare. Ceea ce fanii nu au apreciat a fost insa intunericul de pe ecrane, luminozitatea fiind la cote minime, asa ca retelele sociale au fost inundate cu glumite si ironii. Asa cum Melisandre ne-a avertizat mereu, the night is dark and full of terrors/ noaptea e intunecata si plina de terori. Si chiar asa a fost in cel mai recent episod din Game of Thrones, The Long Night, insa si din motive nu tocmai placute. A fost cea mai lunga scena de lupta din istoria televiziunii, necesitand 55 de zile de filmari si 750 de persoane, insa rezultatul a fost atat de intunecat, la propriu, incat cu greu am putut vedea toate terorile. Concret, fanii s-au plans ca luminozitatea a fost atat de slaba incat le-a fost foarte greu sa vada ce se intampla pe ecrane. Nu este insa pentru prima data cand telespectatorii se confrunta cu o astfel de problema. De regula, scenele de lupta au tendinta de a fi slab luminate tocmai pentru ca desfasurarea de forte este uriasa, asa ca producatorii folosesc niveluri scazute de luminozitate pentru a se asigura ca eventualele inadvertente nu pot fi observate. Fanii si-au varsat frustrarea pe retelele sociale si astfel Game of Thrones a stabilit un nou record: pe Twitter a devenit cel mai comentat episod din istoria televiziunii, cu peste 7,8 milioane de mentiuni, potrivit EW. Cele mai pomenite personaje au fost Arya, The Night King, Bran, Jon Snow si Cersei, aceasta din urma fiind o adevarata surpriza daca tinem cont de faptul ca nici macar nu apare in episodul 3. Asadar, dragi fani Game of Thrones care nu ati vizionat inca episodul 3: asigurati-va ca e bezna totala in camera daca vreti sa vedeti ceva. Iar partea buna este ca intunericul a scos la lumina multe meme-uri si glume bune. De pilda, editorul The Verge TC Sottek investigheaza ipoteza conform careia luminozitatea scazuta a avut un alt scop:
- Oare HBO a spus ca va fi cea mai mare scena de lupta din istoria televiziunii stiind ca nu vom putea vedea daca este adevarat?.

(Sursa: adev.ro)