Artistul plastic Elena Orbocea din Tulcea este unul dintre cei mai creativi si mai sensibili artizani din Romania, dar si din afara granitelor care pot crea, din polimer sau papier mache papusi remarcabile. Zilele acestea, Elena Orbocea este prezenta la Targul de Turism organizat la Romexpo, cu un stand la care puteti gasi papusi superbe, simbolice, cu marca identitara. Expozitia consta intr-o colectie de papusi cu costume inspirate din portul traditional al etniilor dobrogene, cu elemente de stilizare dupa un concept original.
De zece ani lucrez papusi! Am inceput dintr-o joaca. Prima papusa nu imi place cum a iesit. Am facut si scenariul unui spectacol de copii, ne-a spus Elena Obrocea.
Papusile sunt realizate artizanal, de la armatura pana la cele mai mici detalii de broderie, modelate din polimer sau papier mache, slefuite si pictate manual
Elena Orbocea este secretar literar la Teatrul Jean Bart din Tulcea si artistul creator al tunei expoziții de papusi, de autor, inspirate din spatiul cosmopolit al Dobrogei. Fiecare papusa reprezinta o etnie din cele 14 existente.
Creatoarea de papusi Elena Orbocea, secretar literar la Teatrul Jean Bart din Tulcea este omul care stie si poate sa ofere bucurie.
Nascuta in Dobrogea, in cele mai frumos mozaic al etniilor, artista Elena Orbocea a gandit o expozitie care sa cuprinda papusi reprezentative pentru toate cele 14 minoritati existente intre Dunare si Mare.