O sotie isi pune la indoiala alegerile pe care le-a facut in viata in timp ce calatoreste la Stockholm impreuna cu sotul ei, unde o sa primeasca Premiul Nobel pentru Literatura. In spatele unui barbat de succes sta o femeie puternica - parca asa zice o vorba. Filmul reda fragmente din viata unui cuplu ajuns la varsta senectutii in care El este recompensat pentru activitatea literara cu Premiul Nobel dar aflam treptat ca munca lui de scriitor era slefuita si imbunatatita de Ea, adevaratul autor din umbra. Este momentul unei crize existentiale in care destinul schimba planurile. Intr-o perioada in care se pune accentul pe miscarea #MeToo si #Time's Up, apar din ce in ce mai multe filme precum cel de fata, in care este dezvaluita situatia reala a femeilor.

The Wife (Sotia) - 2017
Gen film: DRAMA
Anul lansarii: 2018
Produs de Tempo Productions Limited (Suedia, SUA, Marea Britanie)
Distribuitorul international: GEM Entertainment
Regizor: Bjorn Runge

Actori:
- Glenn Close (Joan Castleman)
- Jonathan Pryce (Professor Joe Castleman)
- Christian Slater (Nathaniel Bone)
- Max Irons (David Castleman)
- Annie Starke (Young Joan Castleman)

Premii
- O nominalizare Oscar - Cea mai buna actrita in rol principal - Glenn Close
- Un premiu - Globul de Aur 2019 pentru cea mai buna actrita (drama) - Glenn Close
- o nominalizare BAFTA - pentru cea mai buna actrita, rol principal - Glenn Close

Comentarii

1. Elianna: In spatele unui barbat de succes sta o femeie puternica.
2. Cretzulynne: O femeie trebuie sa scrie din punctul de vedere propriu, cel al unei femei, iar un barbat trebuie sa scrie din punctul de vedere propriu, cel al unui barbat. Mi-a placut mult si sper sa nu se fi bazat pe o poveste reala. Sper ca in 2019 sa nu mai existe astfel de cazuri de furt intelectual in lumea literara. Ar fi putut fi un film obisnuit, dar interpretarea lui Glenn Close a facut ca totul sa fie la un alt nivel. Nu voi spune mai multe, ca sa nu stric experienta vizionarii. Un film destinat strict ochilor barbatilor.
3. MiKa: Glenn Close merita cu prisosinta Oscarul pentru filmul acesta. Drama pe care o traieste Joan te capteaza de la inceput pana la sfarsit.
4. Doina: F. bun si profund, multumesc HD!!
5. Lilia: Foarte bun. Interpretare de milioane. Glenn Close merita vazuta in orice rol, il transforma in magnific! Nu am citit cartea, dar sunt convinsa ca rolul jucat de ea domina personajul descris in carte.
6. Lara: Glenn Close este brilianta! Intreg filmul este.
7. Angela: Splendid ! Glenn Close intr un rol magistral. Despe conditia femeii care accepta sa si dedice viata barbatului ales, sa si ascunda talentul si sa uite de propria valoare pana la varsta la care regretul ingropat rabufneste dramatic. Foarte bine realizat . Multumesc filme hd
8. Anna: Exceptional si profund. Glenn Close e unica. Despre drama si minciunile din fiecare casnicie.
9. Ana Sinescu: Am iubit fiecare minut din acest film! Si Glenn si Jonathan sunt desavarsiti! Versiunea tanara a lui Glenn este fiica biologica a lui Glenn, iar fiul cuplului, Max este fiul biologic al lui Jeremy Irons; incepe sa fie la moda si la ei nepotismul.