Iulia Darie, la baza informatician, a deschis de cativa ani, impreuna cu Maria Matei, Atelierul de Creatie Vestimentara MARULIA, situat pe Strada Ziduri intre Vii nr. 19, in Complexul Rezidential D-na Ghica Plaza, Corp F, Parter. Mai multe detalii despre Atelierul Marulia gasiti pe site-ul www.marulia-atelier.ro si pe facebook: facebook/marulia.atelier.
De asemenea, Iulia Darie conduce si firma Il Textile.

- Cum a luat nastere Il Textile, firma pe care o conduceti astazi?
- In textile am ajuns dupa revolutia din decembrie 1989, iar dupa 1990 mergeam deseori in Franta ca sa vad pulsul pietei de textile de acolo. Am inceput cu firele de tricotat si de atunci am ramas in domeniu. In 2003 am infiintat Il Textile si am avut si vanzare en-gros. In 2007 am avut o pierde imensa si in 2016 am cunoscut-o pe Maria Matei. Eram pe atunci o structura mai mica, restransa, iar moda era o pasiune mai veche de-a mea. Mergand dupa tesaturi, in Franta, am ajuns in magazine de la Paris. In Romania nu reuseam sa imi gasesc haine potrivite, insa la Paris am gasit ce imi doream. Asa a incoltit o idee de a face haine cu forme.
- Care este secretul in meseria dvs.?
- Realitatea pe care noi o descoperim acum este ca iti alegi o nisa, dar nu e suficient. Noi ne-am propus pe langa de a oferi un stil si de a consilia clienta care ajunge la noi. Este nevoie pe piata de consiliere si am avut practic situatii in care doamnele au plecat complet imbracate complet diferit de la noi. Este o mare bucurie cand vezi clientele fericit. Am avut o situatie in care o femeie a exclamat: Sunt mai tanara cu 10 ani! Suntem multumite cand le putem oferi fericire acestor femei.
- Nu e ceva de serie ceea ce faceti, ci este arta.
- Da, asa este, stilul frantuzesc din ce am vazut este un stil in care se combina texturi, se accesorizeaza, tocmai pentru a oferi ceva in plus. Acest stil pe mine m-a atras destul de mult, este un acel quelque chose, cum zic ei. Pe langa nisa, trebuie sa mai gasim clienta care accepta o schimbare sau careia ii este usor sa abordeze un stil diferit de ce a purtat pana a ajuns la noi. La noi vin si femei suple, nu numai cu forme, care vor modelele noastre. Norocul lor este ca le putem face haine pe masura respectiva.
- Ce stil se cauta?
- Nu abordeaza neaparat stilul nostru. Am avut experienta cu colantul, care in Franta se accesorizeaza aproape cu orice. Pe sub rochie, se poate purta colant de toate felurile (fashion: cu imprimeuri sau uni) si am insistat in acest sens. La inceput, erau reticente. Multe romance nu au purtat rochia cu colant si li se parea straniu sa o faca.
- In materie de rochii, ce creati?
- Rochii casual si elegante. Am mers pe rochia cocktail. Am zis sa mergem pe o semi-serie de pret-a-porter, de casual, mai fantezista un pic, o tinuta care poate fi purtata ziua: de exemplu un blazer care are un fir de lurex cu un colant, chiar daca rochia este simpla, de zi, poate fi purtat si seara.
- Creati si rochii de mireasa?
- Inca nu.
- V-ati gandit sa creati si tinute pentru barbati?
- Da, sigur ca da, tot tinute casual. Dar vrem sa facem si pentru ei tinute mai mari, pentru ca odata cu inaintarea in varsta se adauga si niste kilograme. Prin intermediul partenerilor mei, care vand tesaturi pentru confectii barbati, am vazut ceea ce se poarta in Europa. In Spania, de exemplu, am vazut ca barbatul care are un business sau este implicat intr-o activitate comerciala si trebuie sa fie confortabil si pedant cand ajunge la client poarta costumul casual, pantalonul fara dunga, sacoul fara captuseala (chiar cu manecile suflecate) si camasa de zi diferita de camasa de costum (in primul rand ca are un guler diferit). Am vazut tesaturi si combinatii deosebite, chiar foarte atractive in Spania si Franta. Practic, ne-am gandit sa facem pantalonul si camasa de zi, pentru ca sunt convinsa ca ar fi o nisa.
- Ce materiale folositi?
- Cea mai mare parte a tesaturilor in momentul de fata sunt din Franta, cu precadere de la Deveaux, cei care dau tendintele in moda. Deveaux este unul dintre cei mai mari producatori de tesaturi din Franta. In fiecare saptamana, primim articole noi de la Deveaux (au patru fabrici in Franta: una de tricot, una de tesatura in fir, jacard si imprimerie).
- Cum afla lumea despre dvs.?
- Pe site-ul www.iltextile.com si pe site-ul www.marulia-atelier.ro. Se pot comanda haine pe site-uri sau direct la noi, la showroom. Preturile sunt in functie de materiale si de consumul de tesatura.
Aici, in showroomul Il Textile pot sa-si aleaga si alte tesaturi daca ceea ce am propus noi nu este ceea ce si-au dorit. Programul nostru este de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 18.00 si sambata, in cazul persoanelor care au un program dificil, dar cu programare. Am amenajat aici un mic salon pentru doamne unde pot proba ceea ce am propus noi.