Regizat de Tom Tykwer, filmul SF Cloud Atlas (Atlasul norilor) exploreaza impactul consecintelor pe care le au asupra oamenilor, in timp, propriile lor actiuni. Este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2012. ATLASUL NORILOR este rezultat al muncii de echipa a reputatilor cineasti Lana Wachowski, Tom Tykwer si Andy Wachowski. O drama intensa si impresionanta, ATLASUL NORILOR exploreaza impactul consecintelor pe care le au asupra oamenilor actiunile lor, de-a lungul trecutului, prezentului si viitorului. Povestea urmareste evolutia unui suflet care se transforma de-a lungul catorva secole dintr-un ucigas intr-un erou, modelandu-se prin actiune, mister, drama si romantism. O singura fapta buna reverbereaza pentru a provoca o revolutie la sute de ani distanta in viitor.

Opinii despre film ale unor spectatori

- Un film exceptional.
- Care schimbare ? Ca ajunsesera aia in anul 2200 si mai rau isi anulau unii altora libertatile ? Ba mai apoi s-au si batut nuclear si au eradicat toata viata de pe planeta. Filmul e despre faptul ca natura umana nu se schimba. Ca oricati sclipici ar adauga la suprafata, in interior e la fel de scarboasa.
- Povestea incepe si se termina cu Tom Hanks. La inceput ciuma, dupa care muma.
- Mereu exista oameni care se lupta pentru bine. Dar sunt depasiti numeric de turma irationala.
- Este vorba de natura umana, nu de cea sociala.
- Una peste alta, filmul e bun si ridica problema retrocauzalitatii. Reluata recent si in Dark, in cu totul alta formula.
- Eu am cumparat cartea, asteapta la rand s-o citesc.

xxx

- Regia: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
- Cu: Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Sturgess
- Gen film: DRAMA, MISTER, SCIENCE - FICTION (SF)
- Durata: 176 minute
- Premiera in Romania: 23.11.2012
- Nerecomandat sub 15 ani

Subtitrat Ro. Link, film integral, aici:
https://f-hd.net/atlasul-norilor-2012-online-subtitrat-in-romana-hd/