Pe 22 decembrie, liberalii calaraseni si mai multe oficialitati locale au sarbatorit in avans Craciunul, in cadru festiv, la Restaurantul Intim din Calarasi.
La petrecere au luat parte oficialitati precum: senatorul Raducu Filipescu, presedintele Consiliului Judetean, Vasile Iliuta, primarul Daniel Dragulin, viceprimarii Viorel Ivanciu si Dragos Coman, jurnalisti, precum si alte personalitati din lumea artistica.
La acest vernisaj au fost expuse lucrari cu tematica de sezon, peisaje hibernale executate in ulei si acril, picturi in cutit, grafica reprezentand personalitati istorice participante la Centenar si alte lucrari executate in tehnici diverse.
Jimmy Stanescu, autorul acestei expozitii, ne-a spus: Cu sprijinul viceprimarului Viorel Ivanciu, am reusit sa organizez aceasta expozitie de sfarsit de an, la care am expus lucrari cu tematica de sezon, respectiv perisaje de iarna care ne amintesc de magia Craciunului si de sarbatorile dragi. Printre lucrarile expuse, mentionez: Iarna in padure, Iarna in mahala, Cazarma pompierilor si Cinematograful Victoria si personalitati istorice, precum Regele Ferdinand sau Regina Maria.
Cateva dintre lucrari au fost achizitionate de oficialitatile orasului Calarasi acestia facandu-si unii altora daruri de Craciun, constand in lucrari de arta plastica. Viorel Ivanciu, viceprimarul orasului Calarasi, i-a oferit in dar primarului o lucrare reprezentand o cladire emblematica, Cinema Victoria. La randul sau, primarul Daniel Dragulin i-a intors gestul, daruindu-i un frumos portret al lui Mihai Viteazul executat in carbune si tus.
O alta personalitate marcanta a liberalilor, respectiv senatorul Raducu Filipescu, a primit in dar de la primar si viceprimar un portret in carbune reprezentand pe Ionel I.C. Bratianu, care, dupa cum se stie, a fost un fauritor al Romaniei Mari si un membru marcant al Partidului National Liberal din acea perioada.
Programul artistic a continuat cu sosirea lui Mos Craciun si a colindatorilor care au destins atmosfera de sarbatoare prin colinde traditionale romanesti.