Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa organizeaza vernisajul expozitiei temporare Un veac de zoologie in Romania. Amintiri despre viitor, care va avea loc miercuri, 21 noiembrie, ora 18.30 in holul central de la etajul muzeului. Expozitia care se integreaza in complexul evenimentelor culturale menite a marca Centenarul Romaniei prezinta publicului larg unele dintre cele mai importante contributii aduse de oameni de stiinta romani la dezvoltarea stiintelor zoologice.
Un veac de zoologie in Romania ne dezvaluie amintiri despre personalitati marcante ale zoologiei romanesti din ultima suta de ani, care au influentat viitorul acestei stiinte: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Bacescu, Nicolae Botnariuc precum si Petre Mihai Banarescu.
Structurata in cinci sectiuni, expozitia elogiaza realizarile stiintifice ale celor cinci savanti prin expunerea de imagini inedite din viata acestora, de informatii importante din biografia lor, de documente, carti sau alte lucrari importante publicate de catre acestia, precum si a unor obiecte care au apartinut celor cinci personalitati.
Vernisajul se va bucura de asemenea de prezenta specialistilor participanti la Congresul International de Zoologie al Muzeului Grigore Antipa CZGA 2018 organizat de catre muzeu in aceasta perioada.
La vernisaj intrarea va fi libera, urmand ca ulterior expozitia sa fie integrata in circuitul de vizitare al muzeului pana pe data de 31 martie 2019.