Sotii Iuliana Rosoaga si Georgel Rosoaga din Mioveni, Arges participa in acest week-end la targul mesterilor populari organizat in Piata Prefecturii, cu prilejul Zilelor Municipiului Calarasi.
"Din copilarie am facut cate ceva si am incercat sa lucrez animalute in piele si piele ecologica, pentru ca iubesc animalele, atat pisicile, cat si cainii. Bunica mea m-a invatat sa fac papusi traditionale: fetele lor sunt cusute si nu folosesc materiale sintetice; incerc sa respect traditia din Arges. Papusile traditionale costa 40 RON (cele mici) si 100 RON (cele mari). Le desenez si pe urma le fac. Fiul meu, care a terminat Arhitectura, ma ajuta si el", ne-a spus Iuliana Rosoaga.
In functie de dificultate, animalutele lucrate de Iuliana (iepurasi, pisici si caini) costa 5 RON, 10 RON si 30 RON. "Ma inspir din desenele animate atunci cand fac aceste animalute", mai spune Iuliana.
La standul lor mi-a atras atentia un urs superb, confectionat din blugi, care costa 60 RON.
Sotul, Georgel Rosoaga, este si el pasionat de aceste obiecte superbe. Acesta creeaza opinci stil breloc, portofele din piele si brelocuri.
"Lucrez in piele naturala, iar opincile create de mine sunt din piele naturala, clasice", spune George Rosoaga.
Creatile celor doi le puteti gasi si pe contul de Facebook: Cyclamen Design.