Intre 29 mai si 3 iunie, Opera Comica pentru Copii ii asteapta pe cei mici impreuna cu familiile lor la cea de-a patra editie a Festivalului Opera Copiilor (FOC). Aflat la a patra editie, Festivalul Opera Copiilor sarbatoreste ziua tuturor copiilor si aduce o multime de activitati si surprize la sediu, inclusiv in curtile exterioare si pe stadionul Rapid! Timp de 6 zile, in curtile interioare si in cele 3 sali ale institutiei din Calea Giulesti, copiii se vor putea bucura de o multime de spectacole, de activitati si surprize pregatite special pentru ei cu ocazia Zilei Copilului, de la Aventura Park si expozitii cu pesti si fluturi vii pana la povesti care vor fi citite de artisti, solisti si sportivi renumiti. In aceste zile copiii vor avea ocazia sa vada spectacole-invitate din Timisoara, Oradea si Iasi. Pe 29 mai, cei mici se vor putea intalni cu frumoasa poveste a lui Aladin in spectacolul O mie si una de frontiere a Teatrului Regina Maria din Oradea. Pe 29 si 30 mai, se va juca spectacolul Sarea in bucate al Teatrului National Mihai Eminescu din Timisoara. Pe 30 mai, va fi spectacolul Alice in Tara Minunilor de la Ateneul din Iasi.

Premiera Sunetul muzicii

In zilele de 1, 2 si 3 iunie 2018 Opera Comica pentru Copii a pregatit unele dintre cele mai indragite spectacole din repertoriu, dar si cea mai asteptata premiera a acestei stagiuni: musicalul Sunetul Muzicii, in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu. Celebrul musical, de Richard Rodgers si Oscar Hammerstein, va avea cate doua reprezentatii pe zi pe scena Salii Mari a Operei Comice pentru Copii, fiind recomandat copiilor cu varsta de peste 7 ani.
- Cand spectatorul intra in sala, trebuie sa uite tot, sa dea delete la tot ceea ce stie despre acest important reper artistic, asa cum e Sunetul Muzicii. Fiecare productie aduce ceva nou, fiecare spune aceeasi poveste, dar intr-un limbaj nou, in haine noi, cu performante artistice unice, irepetabile. Nu e prima data cand lucrez cu copii in cali-tate de regizor, insa niciodata nu am avut parte de o distributie de copii atat de numeroasa. Marea surpriza a fost faptul ca sunt mult mai bucurosi cand lucreaza decat adultii. Stiu mult mai bine ce au de facut si au capacitatea de a absorbi ca un burete tot ce li se ofera. Am avut si am niste revelatii extraordinare la repetitii, ma simt un norocos, a declarat Razvan Mazilu.
Pe 1 iunie, cei mici vor putea vedea spectacolele Cu Nino in Europa, Eliza, micuta florareasa, Sunetul Muzicii si Gala Scolilor de Balet. Pe 2 iunie sunt programate spectacolele Viata lui Mozart, Mirandolina, Sunetul Muzicii, si Gala Cantus Mundi. Ultima zi a Festivalului Opera Copiilor aduce pe scenele Operei Comice spectacole precum basmul simfonic Petrica si Lupul, Fata babei si Fata mosului si Sunetul Muzicii. Cea de-a sasea editie FOC se va incheia cu Gala Operei Comice pentru Copii - Muzica Desenelor Animate, unde invitati de onoare vor fi Paula Seling si Orchestra Camerata Regala, dirijor Andrei Tudor.

Jocuri si activitati distractive la cea de-a patra editie FOC

Pe parcursul intregului Festival Opera Copiilor vor exista o multime de activitati cu intrarea libera: jocuri, concursuri si campionate de oratorie, de sah, Kendama, Quoridor sau King Domino, ateliere de pictura si desen. Cei mici se vor putea distra in voie la piscina cu bile si la Aventura Park, cu o tiroliana de 50 de metri, perete de escalada, 4 tobogane gonflabile si un balon cu aer cald. De asemenea, exista doua expozitii interactive cu acvarii cu pesti exotici si cu fluturi vii, cea din urma fiind am-plasata pe acoperisul cladirii. Odata ajunsi aici, vizitatorii vor putea sa priveasca cerul si stelele cu ajutorul tele-scoapelor profesionale amplasate cu aceasta ocazie pe acoperisul Operei Comice pentru Copii. In cadrul FOC va fi deschis si un targ educational, cu peste 50 de expozanti, iar in fiecare zi copiii vor putea asculta povesti citite de artisti renumiti, printre care soprana Felicia Filip, campioana olimpica, mondiala si europeana la spada Loredana Dinu si dirijorul Corului National de Camera Madrigal - Marin Constantin, Anna Ungureanu. Lor li se vor alatura solistele Margareta Paslaru, Paula Seling, Lucia si Teodora Buciu, actritele Marcela Motoc si Camelia Varga si solistul Fang Shuang, care vor citi povestile lor preferate copiilor, intr-un spatiu amenajat in Curtea Medievala.

Spectacole invitate in 29 si 30 mai
(Timisoara, Oradea si Iasi):

29 mai
- Sarea in bucate - Teatrul National Mihai Eminescu Timisoara, de la ora 11, in Amfiteatru (nou spatiu cu Scena Mare care se va ridica in curtea OCC)
- O mie si una de frontiere (Povestea lui Aladin) - Teatrul Regina Maria Oradea, de la orele 11.00 si 13.00, in Sala UnderGrant

30 mai
- Alice in Tara Minunilor - Ateneul din Iasi, de la ora 11, in Amfiteatru
- O mie si una de frontiere (Povestea lui Aladin) - Teatrul Regina Maria Oradea, de la orele 11.00 si 13.00, in Sala UnderGrant

Spectacole proprii intre 1-3 iunie, inclusiv o premiera!

1 iunie:
- Cu Nino in Europa, de la orele 10:00 si 12:00, in Salonul Mozart
- Eliza, micuta florareasa, de la orele 11:00 si 13:00, in Sala UnderGrant
- PREMIERA Sunetul Muzicii, de la orele 11:00 si 17:00, in Sala Mare
- Gala Scolilor de Balet, ora 20.30, Amfiteatru

2 iunie:
- Viata lui Mozart, de la orele 10:00 si 12:00, in Salonul Mozart
- Mirandolina, de la orele 11:00 si 13:00, in Sala UnderGrant
- PREMIERA Sunetul Muzicii, de la orele 11:00 si 17:00, in Sala Mare
- Gala Cantus Mundi, ora 20.30, Amfiteatru

3 iunie:
- Petrica si Lupul, de la orele 10:00 si 12:00, in Salonul Mozart
- Fata babei si Fata mosului, de la orele 11:00 si 13:00, in Sala UnderGrant
- PREMIERA Sunetul Muzicii, de la orele 11:00 si 17:00, in Sala Mare
- Gala OCC - Muzica Desenelor Animate, ora 20.30, Amfiteatru

Activitati pentru familie, cu INTRAREA LIBERA:
- Targ Educational
- Workshop-uri si Ateliere creative
- Tobogan gonflabil
- Piscina cu bile
- Balon cu aer cald
- Jocuri si concursuri
- Pasaport de festival
- Pictura si desen
- Spectacole in aer liber
- Aventura Park - cu o tiroliana de 50 de metri!
- Expozitii interactive
- Gradina cu fluturi vii de pe acoperisul cladirii
- Observator de stele
- Acvariile cu pesti exotici de la cele 4 intrari secundare in Sala Mare
- Campionate de Public Speaking, Sah, Kendama, Quoridor, King Domino
- Vedete care citesc povesti copiilor (solistele Paula Seling, Margareta Paslaru, Teodora Buciu, plus campioana olimpica, mondiala si europeana la spada, Loredana Dinu si multi altii)

Le multumim tuturor partenerilor nostri pentru aceasta multitudine de proiecte, echipei noastre care lucreaza de la inceputul anului pentru ca acest Festival sa fie o experienta fabuloasa pentru orice copil care ne va trece pragul!