Fostul decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice, Gheorghe Amza a lansat recent, la libraria Mihai Eminescu, un nou volum de poezii intitulat: Un nou inceput. Aceasta este a treia carte dupa ce in 2016 a lansat Zbor frant si in 2017 - Libertate ucisa.
Poeziile inspirate din viata sa au fost izvorate din propriile ganduri, framantari si experiente de viata.
Acest al treilea volum de poezii, asa cum ii spune si titlul este un nou inceput pentru autor, care a trecut printr-un moment extrem de greu al vietii sale, cand a fost lipsit de libertate. Versurile abordeaza trei directii principale: poezia despre iubire, poezia despre situatia sociala si imaginea sumbra a Romaniei de azi si poezia emanata dintr-o filozofie a experientei de viata.

Nu trebuie sa te consideri niciodata invins chiar daca esti distrus aproape total

Gheorghe Amza a afirmat de fiecare data ca poezia a fost arma cu care a reusit sa aiba parte de un nou inceput si sa simta ca traieste din nou.
- Am lansat volumul Un nou imceput pentru ca aproape fiecare dintre noi are momente in viata cand trebuie s-o ia cu totul de la capat, cand se simte distrus din toate punctele de vedere, mai ales in urma unei incercari grele prin care a trecut si i-a fost distrusa viața: cariera profesionala i-a fost terminata, familia i-a fost dezbinata, structura morala i-a fost serios zdruncinata si numele i-a fost terfelit prin gunoiul societații. Si totusi, nu trebuie sa te consideri niciodata invins chiar daca esti distrus aproape total si toti cei din jurul tau te considera un om terminat. Trebuie sa ai puterea s-o iei de la capat intr-un nou inceput invingandu-te pe tine in primul rand. Oricat de greu ti-ar fi ai toate cunostintele s-o iei de la capat, sa incepi o noua viata, fara sa astepti ajutorul nimanui, pentru ca doar tu singur te poti ajuta, pentru ca doar tu singur iti ințelegi trecutul, iti poti analiza greselile, poți ierta si te poti ierta, pentru ca doar un nou inceput te poate salva ridicandu-te din noroiul sau mlastina incare ai fost aruncat, a marturisit Gheorghe Amza.
Evenimentul de lansare a cartii a avut loc in prezenta unui public numeros, iar artistul Andrei Paunescu a fost cel care a incantat audienta cu muzica de calitate.