Nascut pe 9 august 1972, Petre Gigel Stanescu (pentru prieteni, cunoscuti, colegi de breasla, Jimmy) este fiul regretatului scriitor Petre Stanescu.
A studiat artele plastice la Scoala Populara de Arta, avandu-l ca mentor pe profesorul Corneliu Ratcu. Ca artist plastic, s-a bucurat de succes la expozitii personale si de grup, sabloanele de cultura de la Muzeul Municipal Zambete si grimase abordand stiluri si teme diferite (peisaj, portret, grafica satirica), lucrand cu materiale diverse (ulei, acrilice, tus, acuarele).
Ca poet se remarca a fi un poet incurabil, in cautare de imagini noi, disponibil catre orice tema abordata, constructii de metafore sublime. Versurile lui, in dulcele stil clasic, sunt armonioase, miscatoare, debordand de emotii puternice.
O parte din poeziile acestui volum sunt dedicatii suave pentru femeie, pentru iubire (Nopti, Ingeri). Altele contin amintiri ale unor evenimente profund umane, regrete dupa timpul care curge ireversibil. Poeziile avand ca titlu denumirile unor constelatii contin aluzii la mituri existentiale, cum ar fi al androginului (Albastru ranit, ce-si striga perechea).
Prezenta activa la cenaclul literar Marin Giurca, apoi la cenaclul Phoenix, Jimmy isi releva de fiecare data talentul: aduna aprecierile colegilor si in general ale tuturor care ii citesc poeziile.
Prin activitatile sale in domeniul artistic, este dornic de a se afirma personal si de a promova imaginea plaiurilor natale pe plan national.
Este un tanar talentat, care merita aprecierile noastre, un om de viitor pentru cultura calaraseana.
Jimmy Stanescu face parte din categoria artistilor care au donat cu generozitate lucrarile lor pentru a face un gest minunat pentru zece tineri extraordinari. Jimmy Stanescu este fiul prozatorului Petre Stanescu si, chiar daca este un artist plastic, preocuparile si activitatile sale artistice cuprind arta poeziei moderne, cat si creatia de grafica de carte.
Lucrarile sale sunt exceptionale, mai ales prin manuirea tehnicii acuarelei. Se exprima in alb si negru, dar ii place mult si culoarea, lucreaza mai mult in zona portretului, dar si a caricaturii cu efecte picturale prin accentele pe care acesta le confera lucrarilor sale.
A fost prezent si la doua saloane de caricatura, pentru ca de curand si-a descoperit preocuparea in executarea caricaturilor.
Este un iubitor al peisajului, pe care il imortalizeaza nu numai in tablouri, ci si in fotografii ce evidentiaza pasiunea sa pentru imagine, cat si a florilor si a nudului feminin, care ocupa o pondere importanta in tablourile sale.
Cele mai numeroase sunt crochiurile, realizate astfel incat sa obtina starea efemera de o clipa a modelului.
Jimmy Stanescu se afla acum intr-un punct important al experientei plastice, cand simte nevoia de a crea mai mult si de a-si diversifica tematica.
Sursa: www.argumentpress.ro