Recent, intr-un cadru relaxat si nonconformist, a avut loc evenimentul de lansare a primului magazin Maressia in Bucuresti by Alina Marica, in prezenta reprezentantilor mass-media si a mai multor persoane publice importante, printre care Catinca Roman, Navi, Florin Burescu, Andrei Neagu, Jezebel si altii.
Magazinul este situat la etajul al doilea al Cocor Shopping Center, si de-acum inainte veri putea admira si achizitiona creatiile designerului Alina Marica, adevarate bijuterii vestimentare in tendinte, cu un touch de broderie traditionala.
Colectia a fost prezentata de apreciatul stilist Cristina Bursuc (redactor-sef FPM) si a castigat de la inceput inimile invitatilor. Incluzand vestimentatie de zi si de seara si accesorii, toate piesele sunt create in stilul exclusivist al Alinei Marica.
Maressia - un brand cu suflet.
Dupa multi ani petrecuti in top management bancar, am simtit nevoia sa fac o schimbare. Am decis sa lansez brandul Maressia, deoarece am fost puternic atrasa intotdeauna de simbolurile care provin din traditional, dar si de fashion. Pentru ca multi ma intreaba ce inseamna Maressia, am sa le raspund acum ca Maressia inseamna in limba dacaa rau mare. Denumirea se potriveste perfect cu conceptul brandului: acela de a aduce simbolurile din traditionalul romanesc si de a le reinvia pe haine moderne, in tendinte, exact asa cum raul reprezinta trecutul si prezentul simultan, a spus povestea brandului Maressia fashion designerul Alina Marica. Am facut haine de cand ma stiu, lucram la masina de cusut a bunicii. Cursul de design vestimentar pe care l-am urmat a venit in mod natural, pentru a-mi completa pasiunea. Iata ca acum creatiile mele vor fi la indemana celor care le apreciaza, odata cu deschiderea primului magazin in Bucuresti al brandului!
Piesele vestimentare ce poarta semnatura Alinei Marica au aceeasi trasatura distinctiva: broderia cu simboluri inspirate din traditional. Haine confortabile, in tendinte, piese vestimentare de serie mica si unicate. Haine in care poti trai, iubi, te poti misca liber si te poti simti tu, te poti regasi mai aproape de traditii si de radacini. Conturata cu multa grija si atentie pentru detalii, fiecare piesa Maressia este gandita pentru a oferi celui ce o poarta experienta autenticului si naturaletei care nu se demodeaza niciodata. Hainele din colectia Maressia sunt haine personalizate, create si realizate in atelierul propriu.

Colectia Maressia Toamna-Iarna 2017, numita New Traditional - bijuterii vestimentare cu un touch de broderie traditionala

Cu aceasta colectie sper sa ajung la inimile oamenilor, deoarece a fost creata din suflet si cu suflet. Imi doresc doar sa placa creatiile mele cel putin atat de mult pe cat mi-a facut mie placere sa le creez, declara Alina Marica in cadrul evenimentului de lansare.
Materialele folosite la realizarea hainelor Maressia sunt 100% naturale. Sunt tesute din fire naturale de lana, in, matase, bumbac intr-o fabrica in Romania in care calitatea este prioritara.
Este foarte important pentru mine sa folosesc numai materiale de cea mai buna calitate, este o decizie cu care am pornit la drum si de la care nu ma voi abate niciodata, ne spune designerul. 
Pe toate creatiile Alinei Marica veti regasi broderie de inspiratie traditionala cu un touch in trend, provenit din punctul Maressia, punctul in stea, care are la baza traditionalul punct romanesc in cruce, insa fiind mai complex si mai sofisticat. Inspirate din ii vechi si reinventate prin stilizare, aceste broderii sunt unice, originale si reprezinta caracteristica esentiala a brandului Maressia.
Iubire si respect fata de traditie si valori transpuse intr-un concept 100% original
Incercam sa ne reintoarcem catre radacini, catre traditiile de care ne-am departat in ultimii 20 de ani, imbratisand cultura vestica in detrimental celei autohtone. Acum romanii au inteles ca ei conteaza ca popor de sine statator impreuna cu traditiile si cultura lui si incearca sa regaseasca si sa inceapa sa aprecieze din nou specificul traditional, nu numai in fashion, dar si in arta culinara, in pictura, muzica, a mai mentionat designerul.
Toate aceste elemente romansti au fost prezente in seara lansarii colectiei s si magazinului Maressia - de la gama de vinuri Tohani, pana la delicioasele produse lactate ale unei fabrici din Vrancea.
Jezebel a intregit, cu talentul sau nativ si pasiunea imensa pentru muzica, atmosfera de autentic romanesc. Reinterpretand muzica romaneasca intr-o maniera proprie si fascinanta, Jezebel a fost alegerea perfecta pentru evenimentul de lansare a primului magazin Maressia din Bucuresti.
De acum inainte creatiile Maressia sunt disponibile la etajul 2 al Cocor Shopping Center, in primul magazin al brandului.