Vineri, 20 octombrie 2017, ora 18:00, la Libraria Carturesti-Verona (langa Cinema Patria), Editura Tracus Arte va invita la lansarea romanului Inscriptie despre Absurd, de Alexandru Calmacu. Ion Bogdan Lefter, Doru Mares si Dan Mircea Cipariu vor analiza pe toate fetele textul romanului, iar actrita Teatrului Bulandra, Serafim Profira, va citi fragmente din carte.
Alexandru Calmacu este unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti pe Educatie, cu o experienta in presa de peste 25 de ani, timp in care a lucrat pentru institutii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de razboi in Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul si Puterea. Din 2011 preda Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii din Bucuresti, iar din 2012 ocupa functia de redactor sef al Editurii Universitatii din Bucuresti.
Inscriptie despre Absurd continua seria romanelor diacronice semnate de scriitorul Alexandru Calmacu. Tema principala privind disparitia legislatiei dintr-o comunitate, una oarecare, deci anonima, ofera personajelor prilejul de a constata ca intr-o situatie extrema, de neconceput, cele mai perverse evenimente se pot rezolva fericit in spiritul vointei umane, nicidecum in cel al presiunii sociale, al subjugarii, ca efect al unor interese colective. Intamplarile narate imbina umorul excentric cu ironia, comicul de limbaj cu cel de situatie, realizandu-se, in egala masura, un tablou complet de caractere, dintre cele mai reale si absurde.
Puteti citi mai jos un fragment din romanul Inscriptie despre Absurd:
Nu stim cum si-n ce fel s-a intamplat, dar in orasul nostru mare, o metropola cu peste doua milioane de locuitori, fara a pune la socoteala persoanele aflate in tranzit, adica turistii, oamenii de afaceri, politicienii de pe alte meleaguri sau barbati de diferite nationalitati veniti dupa femeile bastinase si, mai nou, muieri din alte tari, apropiate sau indepartate, sosite special pentru masculii autohtoni, deci, repetam, in urbea noastra atat de populata au disparut, peste noapte, legile.

Inscriptie despre Absurd
Autor: Alexandru Calmacu
28,80 Lei
Editura: Tracus Arte
Numar pagini: 245
Data aparitiei: 2017
Limba: Romana
Format carte: 130x200
Tip coperta: Brosata