Am descoperit recent site-ul unui tanar talentat din Romania, www.tudorenea.com.Iata ce scrie acesta: "Dimineata, inainte de a pleca de acasa, imi propun sa fiu eu. Linistit, pasiv dar vesel si plin de viata. Sa imi las sufletul sa stea pe plaja si sa se inveleasca cu nisip si raze de soare in bataia brizei sarate. De fiecare data imi impun sa imi depasesc limitele, aruncandu-mi sufletul in mare, racorindu-mi simturile si inotand printre gandurile mele. Insa sufletul meu cu plaja si marea sunt dincolo de oglinda vietii. Realitatea e in fiecare zi alta.
Zilnic, la birou imi las visele deoparte, pasind printre colegii mei cu zambetul pe buze, indiferent si plin de sine. Atunci sunt omul fara scrupule, sunt omul egoist si fara de pasare. Si colegii ma stimeaza asa cum sunt, pentru ca acolo, toti suntem la fel.
Dupa-amiaza cand ma intalnesc cu tine si-ti cuprind mana intr-a mea, sufletul zboara. Uita de greutati, lasandu-se ratacit pe carari de vise. Atunci ma simt indragostit, sunt omul care iubeste. Pentru ca zburam impreuna pe valuri de dorinta.
Seara, cand ma intalnesc cu prietenii sunt vorbaret, plin de viata si sufletul meu danseaza in hora bucuriei. Atunci sunt altruist, sunt omul care isi inoada trairile in sufletele oamenilor buni de langa mine. Si prietenii ma iubesc pentru felul meu de a fi. Intotdeauna noaptea, ajuns in camera mea, imi trezesc amintirile si zambesc, privindu-mi chipul in oglinda uriasa a sufletului meu. Ma dezbrac, dezgolindu-ma, aruncand pe jos toate mastile, una cate una si redevin eu, acelasi om gol si pe fruntea caruia nu scrie nimic. Ma asez comod si ma privesc inevitabil, adormind cu mine in gand, fara sa fiu insa narcisist.
Acest om care poarta cu el masti ce se potrivesc fiecarui sentiment in parte, nu poate iesi in lume gol. Ar putea fi devorat, alungat si pedepsit de cei care il vedeau altfel. Purtand masti are avantajul de a-si mula sufletul in functie de sufletul pe care il are in fata lui. Inventand masti, isi reinventeaza viata. Orice om de langa el il vede prieten, orice suflet il vrea langa el. Acest om sunt eu. Si in oglinda realitatii ma simt bine cu orice masca.
Cum va simtit voi in viata de zi cu zi? Purtati "masti"? Aveti pe cineva langa voi care va cunoaste atat "gol" cat si cu "masca"? Care e reactia acelei persoane? A purta "masca" e un fals sau o necesitate? Astept cu interes parerile voastre".
(publicata in volumul VII din Antologia Amprente literare).