L-am cunoscut pe actorul Sebastian Papaiani. In aceasta imagine, eram impreuna cu actorul la Hotel Ibis Nord, dupa conferinta de presa a spectacolului Mincinosul, dupa Carlo Goldoni, in regia lui Toma Enache. Spectacolul a avut loc la Teatrul de Comedie, in 2009.
Sebastian Papaiani a murit marti dimineata, la varsta de 80 de ani. A suferit in luna mai un accident vascular cerebral, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, la sectia de Neurologie. Actorul a murit acasa, in locuinta sa, unde a revenit pentru recuperare dupa accidentul vascular cerebral.
Sebastian Papaiani a jucat in multe filme si piese de teatru. A interpretat roluri memorabile in filmele care ne-au delectat copilaria: Toate panzele sus, Pacala, Fram, Nea Marin miliardar, BD, la munte si la mare etc.
Sebastian Papaiani a fost decorat de presedintele Ion Iliescu,la 13 decembrie 2002, cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti. Sebastian Papaiani s-a dus sa straluceasca pe cer, alaturi de celelalte stele ale teatrului si filmului romanesc.