Teatrul Metropolis si Asociatia Info-Cons in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Consiliul General al Municipului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va invita duminica, 24 ianuarie 2016 ora 17:00 la lansarea Campaniei O 9 atitudine pentru cultura, ce va avea loc in incinta Teatrului Metropolis.
Prin campania O 9 atitudine pentru cultura se doreste redobandirea valorii culturale si readucerea in spatiul public a tot ce constituie identitatea Romaniei si a romanilor deopotriva.
Campania are ca prim obiectiv cresterea nivelului de educare si informare a cetatenilor cu privire la cunoasterea operelor de arta romanesti indiferent de forma de exprimare a acestora, cat si a spectacolelor de teatru si a actorilor romani, dar si perpetuarea elementelor culturale ce formeaza istoria unei natiuni.
In aceasta prima faza a proiectului sunt implicate 400 de locatii din Municipiul Bucuresti, precum unitati de invatamant, unitati spitalicesti si administrative, urmand ca pe viitor proiectul sa se extinda la nivel national.
Directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivascu a declarat:
Sa pretuiesti o natiune inseamna sa respecti si sa cultivi permanent ceea ce se transmite prin cultura tarii. Asa cum spunea Marin Preda:: Cultura e o forma de viata prin care o colectivitate umana isi exprima forta creatoare. Prin lansarea in scoli a proiectului "O 9 atitudine pentru cultura, urmarim sa educam si sa formam elevii prin cultura si arta. In orice tara din lume, cultura este un serviciu public, iar serviciile culturale se adreseaza consumatorului cultural si sunt activitati ce au scopul de a raspunde unor nevoi umane: nevoia de cunoastere, nevoia de actiune si de participare, de afirmare in societate, precum si nevoia de imaginar si de a invata sa-ti petreci timpul liber.
Arta este creativitate, creativitatea este creatie si este divina. Important este sa o ascultam, sa o vedem, sa o simtim, sa ne implicam, sa adoptam fiecare o9atitudine pentru cultura si sper ca impreuna sa nu uitam si sa vedem ce avem, ce suntem si ce este cu adevarat langa noi.” a declarat Sorin Mierlea, presedintele Info-Cons.
Va asteptam duminica, 24 ianuarie 2016, ora 17:00 pentru a ne fi alaturi la lansarea oficiala a proiectului O 9 atitudine pentru cultura.