Muzeul Municipiului Bucuresti o sarbatoreste pe Margareta Paslaru printr-o expozitie dedicata / AMOSNEWS
Muzeul Municipiului Bucuresti o sarbatoreste, printr-o expozitie de afise, pe Margareta Paslaru, artista care a revolutionat muzica usoara romaneasca prin cei 58 de ani de cariera artistica.
Expozitia Margareta Paslaru - Lasa-mi, toamna, pomii verzi/ Uite, ochii mei ti-i dau aduce, in holul Palatului Sutu, o serie de afise de la cele mai interesante aparitii sustinute de artista in tara si strainatate, dar si de la filme care i-au marcat pe multiple planuri ascensiunea.
Expozitia va fi inaugurata in ziua de marti, 24 noiembrie, ora 14.00 fiind deschisa publicului pana la data de 15 ianuarie 2016.
Expozitia valorifica cariera de exceptie a Margaretei Paslaru printr-o suita de imagini retrospective, care au darul de a ne trezi nostalgii. De la afise cu binecunoscutul film Veronica din 1972, la Concertul-spectacol de muzica usoara Lasa-mi, toamna, pomii verzi din 1981, pana la cele mai recente aparitii ale artistei, cum ar fi afisul Medalionului Margareta Paslaru cu prilejul implinirii a 50 de ani de la debut, organizat in Aula Palatului Cantacuzino la data de 22 septembrie 2008. In plus, expozitia reprezinta o trecere in revista a evolutiei afisului in ultimele decenii, chiar si din anii 1963, 1964 si 1965.
Margareta Paslaru si-a facut debutul radiofonic cu piesa Chemarea marii, piesa care a batut toate recordurile de vanzare la Electrecord in 1961. De-a lungul anilor, 65 de compozitori i-au incredintat creatiile lor artistei. Astfel, Margareta Paslaru isi creeaza un repertoriu vast, la care se adauga slagare internationale. Apreciata cantareata evolueaza ca actrita in teatru si film, abordeaza muzica populara la indemnul Mariei Tanase, incepe sa compuna muzica si text - drept dovada cel mai longeviv slagar componistic Lasa-mi toamna pomii verzi, care a inspirat si titlul expozitiei noastre.
Sa ne amintim ca in 1994 compozitorul George Grigoriu o numea pe Margareta Paslaru un mit al muzicii usoare (‚Super Magazin'). Mai mult decat atat, Iuliana Tudor afirma, cu ocazia lansarii CD-ului Margareta 70 la Sala Radio in noiembrie 2013: Multumesc Margaretei Paslaru pentru exemplul uman care este, pentru artistul care este si pentru urmele importante pe care le lasa in fiecare inima de roman, de la cei mici pana la cei mai mari. Multumesc si ma inclin asa cum ar trebui sa o facem cu totii. Felicitari si toate cele bune.
Doar in ziua vernisajului de marti 24 noiembrie 2015, Margareta Paslaru va oferi autografe si dedicatii, in jurul propriei carti Eu si Timpul, publicata la Editura Curtea Veche.