Concerte din cadrul Festivalului George Enescu ascultate in direct pe Bulevardul Artelor
Zece concerte din cadrul Festivalului International George Enescu, din ciclul Marile Orchestre ale Lumii prezente pe scena Salii Palatului din Bucuresti, vor putea fi ascultate in direct, in fiecare weekend, in perioada 30 august - 20 septembrie, in Piata Regiunilor de pe Bulevardul Unirii, informeaza un comunicat al Centrului Cultural Casa Artelor remis marti AGERPRES.
Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Casa Artelor si Primaria Sectorului 3, va debuta pe 30 august, de la ora 19,30 cu Rapsodia nr. 1 in La Major op. 11 nr. 1 de George Enescu - Concertul pentru vioara si orchestra in Re minor op. 47 de Jan Sibelius si compozitia Carmina Burana, de Carl Orff, in interpretarea Orchestrei Romane de Tineret sub bagheta dirijorului Kristjan Jarvi.
Totodata, in cele trei saptamani ale evenimentului, Bulevardul Artelor va fi animat de proiectii de film documentar despre festival, standuri de carte de profil si de doua expozitii permanente - Viata lui George Enescu si Istoria Festivalului George Enescu, ambele realizate in parteneriat cu Festivalul si cu Muzeul National George Enescu.
Programul Festivalul George Enescu pe Bulevardul Artelor este integrat in Bucurestiul Creativ.
Conceptul programului Bulevardul Artelor este semnat de regizoarea Alice Barb.
Intrarea la evenimentele de pe Bulevardul Artelor este libera, informeaza organizatorii.