AGERPRES / Proiectie de filme frantuzesti din selectia Festivalului NexT, de Ziua Frantei
Scurtmetraje frantuzesti, ce au fost incluse in selectia Festivalului International de Film NexT in ultimii doi ani, vor fi proiectate marti, de Ziua Frantei, la Bistro "Chez Elvire" din Bucuresti, informeaza organizatorii.
Astfel, sase filme scurte care vorbesc despre dragoste, in toate formele ei, despre vise implinite si dorinta de a trai fiecare zi vor fi prezentate la bistroul din gradina Institutului Francez din Bucuresti, incepand cu ora 21,30.
Festivalul International de Film NexT, ajuns la a 9-a editie, este organizat de Societatea Culturala NexT si este o competitie anuala de scurtmetraje romanesti si straine. Evenimentul a fost organizat in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound designer-ului Andrei Toncu.
Bistro Chez Elvire, situat in vecinatatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spatiu cultural outdoor de intalnire a iubitorilor de film, de teatru, de cultura franceza si a celor care cauta o alternativa la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucurestiului. Continuand seria manifestarilor culturale de anul trecut, Chez Elvire gazduieste saptamanal proiectii de filme, piese de teatru in aer liber, targuri, pop-up shop-uri si alte evenimente speciale.