Manfred, una dintre lucrarile simfonice cel mai intens romantice si mai plina de pasiune ale tuturor timpurilor, se regaseste acum pe noul CD al Editurii Casa Radio ce va fi lansat vineri, 26 iunie 2015, ora 17,30, la libraria Humanitas Kretzulescu. Vor participa: dirijorul Tiberiu Soare, compozitorul Dan Dediu si muzicologul Oltea Serban-Parau - semnatara prezentarii discului.
"Inregistrarea celebrei simfonii Manfred, op. 58, o creatie emblematica pentru repertoriul orchestral ceaikovskian, a fost realizata live de Orchestra Nationala Radio si dirijorul Tiberiu Soare, in concertul desfasurat la Radio Romania anul trecut, pe 17 octombrie, in Studioul de concerte Mihail Jora.
Preocuparea lui Ceaikovski pentru adevarul expresiei, pentru sinceritate, ca si pentru simplitate, este legata si aici de tema unica a lucrarilor sale simfonice si lirice: destinul uman, lupta pe care omul o duce pentru a incerca sa-l domine si esecul sau final. Exista la el o dorinta pasionata de a traduce in muzica tragicul si pasiunile umane, cu o generozitate si o hipersensibilitate extreme" (muzicologul Oltea Serban-Parau in textul de prezentare a albumului).
Detalii despre album: www.edituracasaradio.ro
Discul se poate achizitiona de la Libraria Casa Radio din str. Temisana nr. 31, prin comanda online pe site-ul editurii la pretul de 15 lei, sau prin retelele librariilor partenere.