b365.ro: Ansamblu de birouri si magazine, langa Cathedral Plaza, dezvoltat de Papalekas
Comisia de Urbanism a Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri oportunitatea unui proiect pe care intentioneaza sa il dezvolte cel mai cunoscut investitor de pe piata imobiliara a Bucurestiului, Ioannis Papalekas. Este vorba de un ansamblu multifunctional - birouri si galerie comerciala - pe strada Luterana, chiar langa Cathedral Plaza.
Proiectul a fost realizat de Western Outdoor si urmeaza sa fie dezvoltat pe Strada Luterana, intre numerele 7 si 13. Suprafata totala de teren pe care va fi construit noul ansamblu este 6620 de metri patrati, iar pentru dezvoltarea ansamblului vor trebui demolate trei cladiri, fara valoare arhitecturala sau culturala deosebita.
Cladirile vor avea 4, 5, 6, respectiv 10 etaje plus etaj tehnic. La parter si mezanin vor fi amenajate spatii comerciale, iar la etajele superioare vor fi spatii de birouri. In subsol va fi amenajata si o parcare pe patru niveluri, iar la suprafata va fi realizata si o piateta publica.
- Propunem in acelasi timp si realizarea unui proiect public. Ne-am gandit sa facem un fel de pietonal ecumenic care sa reuneasca biserica Kretzulescu cu fosta biserica Ionica, demolata deja, cu noul templu Calvin, cu biserica Calvina si cu Catedrala Sf. Iosif. De asemenea, ne-am gandit ca str. Luterana sa devina o strada preponderent pietonala, a declarat arhitectul Sorin Gabrea de la Western Outdoor, in cadrul sedintei Comisiei de Urbanism e miercuri. Sorin Gabrea este si presedintele Comisiei de Urbanism.