b365.ro : Lucrarile de reabilitare pe Calea Victoriei au fost terminate. CUM ARATA ACUM
Au fost finalizate lucrarile de reabilitare a Caii Victoriei. Proiectul a fost terminat cu 2 luni intarziere. Numarul benzilor de circulatie a fost redus de la 3 la 2. In schimb au fost largite trotuarele si amenajate benzi pentru biciclete, cu o latime de 3 metri, separate de carosabil printr-o bordura inalta. Lucrarea a durat 9 luni si a costat municipalitatea 8,7 milioane euro.
Firma Tehnologica Radion a finalizat lucrarile la proiectul de reabilitare a Caii Victoriei, pe segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Bd. Regina Elisabeta. Circulatia rutiera de desfasoara acum pe doua benzi de circulatie, cu sens unic, fata de patru cate erau disponibile inainte de inceperea proiectului de reamenajare a bulevardului. preajma intersectiilor a fost amenajata o a treia banda de incadrare pentru virajul la stanga sau la dreapta. De asemenea, au fost largite trotuarele, iar pe carosabil a fost amenajata o pista pentru biciclisti, cu o latime de trei metri, separata de benzile destinate autovehiculelor printr-o bordura inalta de 10 centimetri. Biciclistii au la dispozitie acum o banda unica, pe partea stanga a strazii (pe sensul dinspre Piata Victoriei catre Universitate) pe care se circula in ambele sensuri. In zona Piata George Enescu, pista nu continua pe Calea Victoriei ci a fost deviata pe str. Benjamin Franklin, str. George Enescu, str. CA Rosetti, prin spatele statuii lui Carol I si din nou pe Calea Victoriei, in dreptul monumentului din Piata Revolutiei.
Proiectul a inclus si refacerea retelei de iluminat public, refacerea spatiilor verzi si a mobilierului urban.
Lucrarile la carosabil, piste pentru biciclete si trotuare au fost terminate, iar acum se mai lucreaza doar la plantarea copacilor pe marginea bulevardului. De la intersectia cu Stirbei Voda si pana la intersectia cu strada Piata Amzei au fost sapate gropi unde urmeaza a fi plantati copaci, insa unele dintre acestea au fost confundate de o parte dintre bucuresteni cu niste cosuri de gunoi. In gropi au fost aruncate ambalaje de la alimente si pet-uri.
Lucrarile pe Calea Victoriei au inceput in luna februarie a acestui an si ar fi trebuit finalizate la 15 septembrie. Proiectul a fost terminat insa, doua luni mai tarziu, pe 14 noiembrie. Costul lucrarilor a fost de 8,7 milioane euro.
Lucrarile au fost intarziate de problemele financiare ale companiei care se ocupa de aceste lucrari, spun reprezentantii municipalitatii. Astfel, in luna septembrie Tehnologica Radion a intrat in insolventa, iar lucrarea de pe Calea Victoriei a fost abandonata timp de cateva saptamani bune.
Au fost terminate si lucrarile de reabilitare a Pietei Charles de Gaulle
La sfarsitul saptamanii trecute au fost terminate si lucrarile de reabilitare a Pietei Charles de Gaulle. Desi pe parcursul lucrarilor, sensul giratoriu a fost "ridicat" existand o diferenta semnificativa de nivel intre acesta si strazile cu care se intersecta, la finalul lucrarilor, carosabilul a fost nivelat, iar in acest moment nu mai exista nicio denivelare.
Proiectul de reabilitare a Pietei Charles de Gaulle implica, pe langa lucrarile de asfaltare si refacerea trotuarelor, dar si a pistelor pentru biciclisti.
Costul intregii lucrari este de 11 milioane lei (2,4 milioane euro).