AmosNews: Dulce Pontes, partenera de scena a lui Jose Carreras si Andrea Bocelli, concerteaza pe 9 Februarie la Sala Palatului

Ne mai despart doar cateva zile pana la concertul pe care Dulce Pontes, nume remarcabil al scenei contemporane de world music si fosta protagonista a mai multor duete de prestigiu, alaturi de artisti precum Cesaria Evora, Jose Carreras, Caetano Veloso, Marisa Monte, Carlos Nunez, the Chieftains, Kepa Junkera, Eleftheria Arvanitaki, George Dalaras, Andrea Bocelli, il va sustine la Bucuresti.
Fanii romani ai artistei spera ca vor putea asculta, in cadrul spectacolului din Capitala, "Cancao do Mar", piesa ce se regaseste pe coloana sonora a productiei de mare succes Primal Fear (Avocatul Diavolului) cu Richard Gere, iar un fragment instrumental din aceeasi compozitie apare ca tema sonora in serialul de mare succes "Southland." In 2003 aceeasi piesa a fost inregistrata de Sarah Birghtman sub titlul "Harem" si a ajuns pe prima pozitie in topul Dance & Crossover din SUA.
Albumul Focus, care a inregistrat vanzari demne de discul de aur in doar 20 de zile este rodul colaborarii solistei cu legendarul Ennio Morricone. Acesta a si aparut pe scena alaturi de solista si a eloborat compozitii special pentru ea. Despre piesele scrise pentru Dulce Pontes, Ennio Morricone spune ca sunt concepute astfel incat: "sa respecte amplitudinea ei vocala, pastrand conotatiile de fado portughez. Oricum, calitatiile ei, dovedite la inregistrari, sunt cameleonice, complete si incredibil de variate...."
Albumul "Lagrimas," lansat in 1993 ramane unul din cele mai bine vandute albume din toate timpurile, in Portugalia.
Printre celebritatile fermecate de vocea lui DULCE PONTES se numara scriitorul Paulo Coelho care a marturisit ca muzica ei "(...) te face sa simti nevoia sa o impartasesti cu cei pe care ii iubesti, dar si cu restul universului, tacut si intens, ce ne inconjoara".
Dupa ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona, Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris si la International Forum Hall din Tokio, DULCE PONTES revine la Sala Palatului din Bucuresti, pe 9 februarie pentru un concert ce va face inimile sa tresara insufletite de inflexiunile rascolitoare ale muzicii fado.
Marcel Pavel este invitat special in cadrul concertului si va canta in duet cu artista care in decursul timpului si-a legat numele de colaborari cu artisti de prestigiu precum Jose Carreras, Cesaria Evora si Andrea Bocelli. Timbrul inconfundabil si tehnica vocala sunt elemetele cu care Marcel Pavel a cucerit aceasta onoranta postura.
Artistul roman, prin dublul album "Very Classic " pe care l-a lansat in primavara acestui an, a inregistrat o premiera absoluta in tara noastra, fiind primul solist de muzica pop care a realizat doua albume pop-opera, in colaborare cu Orchestra Simfonica Bucuresti si cu alti artisti de prestigiu. Tot pe aceste albume a cantat in duet cu soprana Angela Ghrorghiu , una dinte cele mai apreciate voci ale planetei.
Pentru concertul din 9 Februarie sunt in vanzare urmatoarele categorii de bilete:
- Categoria 1 - 150 lei
- Categoria 2 - 100 lei
- Categoria 3 - 50 lei
Biletele se gasesc in magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flaco, Librariile Adevarul si Eminescu, la Palatul National al Copiilor, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos si Diverta, si online, pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, bilete.ro si myticket.ro